Ahmet Reyiz Yılmaz: "İsrailoğulları Türk Boyudur" - Son Dakika
Güncel

Ahmet Reyiz Yılmaz: "İsrailoğulları Türk Boyudur"

Ahmet Reyiz Yılmaz: "İsrailoğulları Türk Boyudur"

Ahmet Reyiz Yılmaz ilk kitabı Türk-İslam Davası ile kitapseverle buluştu.

25.11.2012 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Reyiz Yılmaz ilk kitabı Türk-İslam Davası ile kitapseverle buluştu. Kitabında Ortadoğu coğrafyasına ışık tutacak bilgilere yer verdiğini dile getiren Yılmaz, İsrailoğullarının Türk boyundan olduğunu iddia ediyor.

İşadamı ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, ilk kitabı olan Türk-İslam Davası'yla TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 31'inci İstanbul Uluslararası Kitap Fuar'ında kitapseverlerle buluştu. Yılmaz, Cinius Yayınları'ndan çıkardığı kitabının Ortadoğu'da yaşanan medeniyetler çatışmasına ışık tutacağını belirtti. Kitabında önemli bilgilere yer verdiğini açıklayan Yılmaz, İsrailoğullarının Türk boyu olduğunu iddia ediyor.

Ahmet Reyiz Yılmaz ilk kitabı olan Türk- İslam Davası kitabının Ortadoğu coğrafyasına ışık tutacağını belirterek, "Türk- İslam davası üzerinde Hz. İbrahim'in şahsında Türk İslam davasını konu alan, bence günümüzde medeniyetler çatışmasına anti-tez olarak medeniyetlerin barışına katkı sağlayacak önemli bir çalışma oldu. Türkiye'de Türk-İslam davası dilden dile dolaşan bir terimdir. Fakat arkası yeterli eserlerle doldurulamamıştır. Bu manada önemli bir çalışma oldu. Özellikle bugünkü Ortadoğu coğrafyasına çok katkı sağlayacak bilgiler olduğuna inanıyorum" dedi.

Kitapta çok önemli iddialara yer verdiğini belirten Yılmaz, "Hz. İbrahim'in Türk olduğu, Tevrat'ta bahse konu olan Arz-ı Mevud'un Türk-İslam sözleşmesi olduğu, İsrailoğullarının bir Türk boyu olduğu, İsrailoğullarına bugünkü İsrail topraklarının verildiği ama büyük Arz-ı Mevud toprakları İbrahim ve şahsında Müslüman Türk milletine bırakıldığı yönünde, hem tarihi vesikalarla, hem Tevrat, Kur'an ve diğer kutsal metinler ışığında bunu ispatlamaya ortaya koymaya çalıştık. Bu çalışmanın Ortadoğu coğrafyasına katkı sağlamasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Ortadoğu coğrafyasını iyi bildiğini dile getiren Ahmet Reyiz Yılmaz, "Uzun yıllardır İsrail'de yaşamış biri olarak, oranın kültürünü, dilini ve Ortadoğu coğrafyasını iyi tanıyan bir insanım. Bu birikimlerimizi bir kitap içerisinde toplama gayretiyle geçmişten gelen bütün birikimlerimizi bu kitabın içerisinde topladık" diye konuştu.

Yılmaz, kitapseverlerin fuara göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnuniyetini de dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahmet Reyiz Yılmaz: 'İsrailoğulları Türk Boyudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement