Ak Partili Türel'den Muhtarlara Sgk ve Maaş Sözü - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Türel'den Muhtarlara Sgk ve Maaş Sözü

Ak Partili Türel\'den Muhtarlara Sgk ve Maaş Sözü

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nca (TMK) tüm illerdeki köy ve mahalle muhtarlarının üyesi bulundukları derneklerin başkanlarının katıldığı 'Antalya Toplantısı' Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

23.02.2013 17:20

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nca (TMK) tüm illerdeki köy ve mahalle muhtarlarının üyesi bulundukları derneklerin başkanlarının katıldığı 'Antalya Toplantısı' Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de katıldı.

MUHTARLARA İKİ SÖZ

Muhtarların demokrasinin kılcal damarları olduğunu belirten Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalıştıklarını belirterek, bu yıl olmazsa 2014'ün sonuna kadar yeni bir yasal düzenleme yapılacağını bildirdi. Menderes Türel, "Bu benim sözümdür. Muhtarların SGK primlerinin devletçe ödenmesi ve maaşların iyileştirilmesine yönelik iki hususu da bu yasa kapsamında çözeceğiz, bundan emin olabilirsiniz" dedi.

Muhtarların elektrik ve su giderlerinin karşılanmasının da bir başka mesele olduğuna değinen Türel, muhtarların silah ruhsatlarının görev sonunda harç ödenmeden yenilenmesi gibi sorunların da masalarında, gündemlerinde olduğunu ve netice alınması için gayreti göstereceklerini anlattı. Türel, 10 yıl önce 29 lira olan muhtar maaşının 420 liraya yükseldiğini ama bunun da yeterli olmadığını belirterek, muhtar maaşlarının yükseltilmesi için de çalıştıklarını vurguladı.

KILIÇDAROĞLU'NA 2B YANITI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2B yasasına yönelik Antalya'dan yönelttiği eleştirilere yanıt veren Menderes Türel, şunları söyledi:

"İnsan konuşurken biraz düşünecek, geçmişini hatırlayacak. Biz bu yasayı 2004'te Meclis'ten geçirdik. İptali için Anayasa Mahkemesi'ne kim başvurdu? CHP. Bu yasayı kim iptal ettirdi? CHP. O gün CHP bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürürken Sayın Kılıçdaroğlu Grup Başkan Vekiliydi. Ey Kılıçdaroğlu, sen bu yasayı iptal ettiriyorken, şimdi çıkmışsın bu yasayla ilgili hiç akla hayale gelemeyecek iddialarla konuşuyorsun."

VALİ YARDIMCISI AYAKTA ALKIŞLANDI

Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün de muhtarların hala 1924 yılında çıkarılan Köy Kanunu kapsamında çalıştıklarına dikkat çekti. Muhtarların bütçelerinin olmadığını belirten Ergün, "Mahalle muhtarları köy muhtarlarından daha kötü durumda. Karar defteri yoktur. Azalar zaten neden seçilir, hiç anlamış değilim. Mutlaka her köy ve mahallede bir muhtarevi, ofisinin bulunması şart. Köy ve mahallelerdeki muhtarevi sayısının artırılması gerekiyor. Köy muhtarlıklarına da yatırım bütçesi aktarılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Fuat Ergün'ün sözleri muhtarlar tarafından ayakta alkışlandı.

MUHTARLARDAN TERÖRE KARŞI ÜÇ PROJE

TMK Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarların bundan böyle sadece kendi meselelerini gündeme getirmeyeceklerini, ülke meselelerine de sahip çıkacaklarını kaydetti. Türkiye'nin en önemli meselesinin milli birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Akdeniz, şunları söyledi:

"Geçen hafta Karadeniz'deki hadiseler üzücü. Tahriklere kapılan vatandaşlarımız var belki. Önümüzdeki günlerde 14-15 ili buluşturarak, nasıl barış ortamı oluşturulur göstereceğiz. Üç projemiz önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. 'Anneler Buluşuyor, Kardeşlik Gelişiyor', Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da 29 ilde hayata geçecek. İkinci projemiz, 'Toplumsal Birlik İçin Muhtarlar Çalışıyor.' Üçüncüsü de 'Dört Mevsim Kardeşlik.' Artık ülke meseleleri konusunda devletimize destek vereceğiz. Tabanda yaşadığımız kardeşliğimizi daha pekiştireceğiz." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Türel'den Muhtarlara Sgk ve Maaş Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement