Al-Ali: Kürt Kadın Hareketi Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Al-Ali: Kürt Kadın Hareketi Dikkat Çekiyor

Al-Ali: Kürt Kadın Hareketi Dikkat Çekiyor

Diyarbakır'da düzenlenen konferansta konuşan Londra Üniversitesi'nden Prof. Nadje Al-Ali, en dikkat çeken kadın hareketinin Kürt kadın hareketi olduğunu söyledi.

10.09.2015 17:13

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, Kadın Akademisi Derneği ve Özgür Kadın Kongresi, "Ortadoğu'da Toplumsal Cinsiyet, Feminizm ve Politik Dönüşüm Konferansı" düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, Kadın Akademisi Derneği ve Özgür Kadın Kongresi (KJA), Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda "Ortadoğu'da Toplumsal Cinsiyet, Feminizm ve Politik Dönüşüm Konferansı" düzenledi. Londra Üniversitesi Cinsiyet Çalışmaları Merkezi'nde (SOAS) Cinsiyet Çalışmaları Profesörü olarak görev yapan Nadje Al-Ali'nin sunum yaptığı konferansın moderatörlüğünü KJA Diplomasi Sorumlusu Ayşe Gökkan yaptı. Konferansa Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kadın Politikaları Daire Başkanlığı çalışanları ile çok sayıda kadın katıldı.

Ortadoğu'da Kürt kadın hareketi dikkat çekiyor

Konferansta Nadje Al-Ali, Ortadoğu'daki savaşlarda kadınların yaşadıkları sorunlar, savaşın oluşturduğu psikolojik sorunlar, kadınların savaş ortamında oluşturdukları örgütler konusunda sunum yaptı. Al-Ali, Ortadoğu'da en dikkat çeken kadın hareketinin Kürt kadın hareketi olduğunu belirterek, Kürt kadın hareketinin Ortadoğu ve hatta Dünya'da öncü bir hareket olabileceğini kaydetti.

Al-Ali: Küresel bir kadın hareketi mümkün değil

Eş Başkan Gültan Kışanak, konferansın soru-cevap bölümünde Nadje Al-Ali'ye küresel bir kadın hareketinin olmasının mümkün olup olmadığını sordu. Nadje Al-Ali ise, dünya üzerinden bir takım sorunlardan dolayı bunun mümkün görünmediğini belirterek, en önemli sorunun ise milliyetçilik olduğunu, birçok feministin sadece ulusal düzeyde hareket ettiğini kaydetti. Ortadoğu'da İslami hareketlerin yaygınlaştığını hatırlatan Kışanak'ın, "İslami bir feminizmden bahsedilebilir mi? Bunun örnekleri var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Nadje Al-Ali, İslami feminizmin İran ve Mısır gibi pek çok ülkede var olduğunu ifade etti. Al-Ali, İslami feminizmi savunan kadınların genelde din ile değil erkeklerin dini yorumlanış biçimine karşı örgütlendiklerini aktardı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Al-Ali: Kürt Kadın Hareketi Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement