Avukatlık Hayali "Engel" Tanımadı - Son Dakika
Güncel

Avukatlık Hayali "Engel" Tanımadı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan, yaşadığı olumsuzluklara rağmen Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 27 yıl sonra bitirerek, azmiyle engellilere örnek oldu.

30.09.2015 12:48  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan, yaşadığı olumsuzluklara rağmen Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 27 yıl sonra bitirerek, azmiyle engellilere örnek oldu. Görme engelli olarak dünyaya gelen Aslan'ın hayatı, İstanbul'da yatılı körler okuluna kaydının yapılmasıyla değişti. Engelinin esiri olmamak için eğitimine özen gösteren Aslan, Uludağ Üniversitesi Turizm Otelcilik ve İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu.

Balıkesir Devlet Hastanesi'nden müdür yardımcısı olarak emekliye ayrılan Aslan'ın hukuk fakültesi serüveni ise 1988'de başladı.Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini aynı yıl kazanan ancak çeşitli nedenlerle kaydı silinen Aslan, afla fakülteye dönerek, okulunu 27 yıl sonra bitirdi. Avukatlık mesleğinin hayali olduğunu belirten Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukuk fakültesinde eğitim gördüğü yılların çok zor geçtiğini anlatarak şöyle konuştu: "Fakülteye başladığım o yıllarda kabartma yazılı kitap ya da derslerle ilgili yazılı bir belge yoktu. Aldığım kitapları çevremde kim varsa onlara okutmak suretiyle kasetlere aldım. Bu şekilde ders çalışmaya başladım. O dönem çok zordu. Birinci sınıfta Anayasa Hukuku vardı. 80 kaset sadece bir kitabın okutması tutuyordu. Kaset torbaları ile gezerdim. Hem çalışıp hem de İzmir'e gidip gelmek zordu. Maddi açıdan beni zorladı. Derslere ve sınavlara girememem, harç yatırmama gibi nedenlerle okuldan kaydım silindi. Çıkan aflarla tekrar kaydımı yaptırdım, tekrar atıldım, sonra yine başladım derken yıllar geçti ancak yılmadım."- Mesleğine Dünya Engelliler Günü'nde başlamak istiyorAslan, 2000 yılında silinen okul kaydını 2011'de çıkan afla yeniden yaptırdığını, emekliliği nedeniyle bu kez derslerine ve sınavlarına girebildiğini aktardı. Aslan, 27 yıllık serüvenin sonunda fakülteden mezun olmayı başardığını dile getirdi.Avukatlık yaparak özellikle engelli bireylere çıkarılan zorluklara karşı hukuki mücadele vermek istediğini vurgulayan Aslan, şunları söyledi: "Nasip olursa bu yılın sonundan itibaren Balıkesir'de avukatlık mesleğini icra edeceğim. Kasım ayı içinde stajım bitecek ve daha sonra avukatlık ruhsatımı alacağım. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde avukatlık mesleğine başlamayı hedefliyorum. Bu sürecin hızlı geçmesi için bürokratik engelleri aşabilirsem, ruhsatımı alıp bu özel günde mesleğe başlamak istiyorum."

Salih Mehmet Aslan, 1995'te kurduğu Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi'nin başkanlığını halen yürüttüğünü belirterek, 2001'de de Balıkesir Görme Engelliler Spor Kulübü'nü kurduğunu aktardı.Satranç oynamayı çok sevdiğini belirten Aslan, "1999'da Türkiye Görme Engelliler Milli Takımı'na seçildim. Orada bir süre satranç oynadım. Görme engellilerin toplumda başarılı olduklarını kendimce ortaya koydum" diye konuştu.

Avukatlık Hayali "Engel" Tanımadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatlık Hayali 'Engel' Tanımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement