Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı Pistine Helikopterle İnecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı Pistine Helikopterle İnecek

Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı Pistine Helikopterle İnecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nı havadan helikopterle incelemek üzere yarın Ordu'ya gelecek.

05.02.2015 16:26

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nı havadan helikopterle incelemek üzere yarın Ordu'ya gelecek. Bakan Elvan'ın helikopterinin daha sonra havalimanı pistine ineceği belirtildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde üstyapı inşaat çalışmaları süren, Mart ayının sonuna doğru açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı çalışmalarını incelemek üzere Ankara'dan Ordu'ya geleceğini söyledi. Balkanlıoğlu, Bakan Elvan'ın ilk olarak yarın sabah özel uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na geleceğini belirterek "Samsun'dan Ordu'ya helikopterle gelecek. Ordu-Giresun Havalimanı'nı havadan helikopterle inceleyecek. Helikopter ise piste inecek. Burada incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında brifing alacak" dedi.

DENİZE 31 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde Ordu ve Giresun illeri için ortak olarak deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nın temeli 3.5 yıl önce atıldı. Günde 2 bin sefer kamyonla denize yaklaşık 31 milyon ton taş döküldü. Pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği 45 metre olan havalimanında bin 800 dönüm taşla doldurularak kara parçası haline geldi. Mart ayı sonu itibariyle üst yapı inşaat çalışmaları tamamlanacak olan havalimanında tarifeli seferlerin Mayıs ayı sonu itibariyle başlaması planlanıyor. Türkiye'nin ilk deniz üzerine inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı yaklaşık 340 milyon TL'ye mal olacak. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı Pistine Helikopterle İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement