Balıkesir Yeni Yıla Mahsur Girdiler - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Yeni Yıla Mahsur Girdiler

Balıkesir Yeni Yıla Mahsur Girdiler

Balıkesir'de dün öğle saatlerinde kapanan, Balıkesir-İzmir Karayolu'nda bu gece yüzlerce vatandaş, yeni yıla, yolda mahsur kalarak araçlarının içinde girdi.

01.01.2015 04:17

Balıkesir'de dün öğle saatlerinde kapanan, Balıkesir- İzmir Karayolu'nda bu gece yüzlerce vatandaş, yeni yıla, yolda mahsur kalarak araçlarının içinde girdi. Zor durumda kalanların imdadına Balıkesir Kızılay Şubesi yetişti. Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan ve ekibi ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları, yolda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıttı.

Balıkesir İl sınırlarını aşıp, Manisa'nın Gelenbe İlçesi'ne 10 kilometre kadar yaklaşan Kızılay ekibi, şeker hastaları için insülinden, çocuk pedi ve battaniyeye kadar yardım yaptı. Şube Başkanı Gündoğan, "Bu gün 31 Aralık akşamı. İnsanlar evinde yılbaşı keyfi sürmeye çalışırken biz Kızılay ekibi olarak yolda kalmış, dara düşmüş insanlara yardım adına yollara düştük. Burada kar diz boyu insanlar yaklaşık 3-40 saattir yolda kalmış. Onların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bebeklere süt veriyoruz, hatta öyle tedbirli davrandık ki yanımızda şeker hastaları için insülin getirdik. Battaniyelerimiz var. Arzu ediyoruz ki yol bir an önce açılsın. Öyle diyoruz ama açılıncaya kadar insanların beşeri ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları karşılamak adına buraya geldik. İnsanlara yardım etmekten mutluluk duyuyoruz, iyi ki Kızılay var diyoruz. Biz Balıkesir şubesi olarak, Balıkesir sınırlarını aşıp son noktaya kadar gittik. Tıkandığımız yerden, erzaklarımızı ve ihtiyaç maddelerini dağıtarak geri dönüyoruz. İnşallah yol kısa sürede açılır insanlar da rahata erer" dedi.

BALIKESİR İLİ SINIRLARINDA KAPALI YOL YOK

Son 24 saatte yaşanan hava koşullarının getirdiği sıkıntı nedeniyle Balıkesir Valiliği'nin internet sitesinden açıklama yapıldı. Balıkesir'den İzmir yönüne gidecek vatandaşlar uyarıldığı açıklamada, "Valiliğimiz koordinasyonunda Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmiş olsa da an itibariyle İlimiz sınırları içeresinde kapalı ana arter yolumuz bulunmamaktadır, devlet ve il yollarımızda kar ve buzla mücadele çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir. Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın diğer illerin karayolları durumunu dikkate alarak güzergah tercihi yapmalarının uygun olacağı düşünülmektedir. Yol-Trafik-Can ve Mal güvenliği açısından Balıkesir-İzmir istikametine gidecek araçların Balıkesir-Edremit-Burhaniye- Ayvalık istikametini tercih etmeleri önerilmektedir" denildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Edip Uğur'un Facebook sitesinden yol durumuyla ilgili bir paylaşımda bulunuldu. Sitede, "Büyükşehir Belediyemizin ilgili ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu il sınırlarımızı 10 kilometre geçerek hattımızı açtık. Emeği geçen tüm birimlerimize teşekkür ediyorum" mesajı yayınlandı.

MAHSUR KALANLAR İSYAN ETTİ "HER HALDE YILBAŞINI BURADA KUTLAYACAĞIZ"

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün kapanan Balıkesir-Edremit Karayolu saat 16.00'da trafiğe açıldı. Balıkesir- Akhisar Karayolu saat 20.30 itibariyle Manisa il sınırına kadar ulaşıma açıldı. Ancak Balıkesir Akhisar Karayolu, Gelenbe ilçesi yakınlarında kapalı olduğu için İzmir yönüne gidecek araçlara izin verilmedi. Yolda bekleme yapan araçlar geri çevirilerek, Balıkesir, Havran, Burhaniye, Ayvalık, Dikili tarafına yönlendirildi. Yolda kalanların büyük bölümü bu güzergaha doğru yola çıktı. Ancak Manisa'nın Gelenbe İlçesi'ne 11 kilometre kala yol hala kilitliydi. Yaklaşık 30 saate yakın mahsur kalan vatandaşlar isyan etti. İstanbul'dan gelip İzmir'e evine ulaşmak isteyen bir vatandaş, "24-30 saattir buradayım. Bekliyorum. Her halde yılbaşını burada kutlayacağız" diye konuştu. Bir kamyonette mahsur kalan 2 kişi, 10 saatten bu yana kar suyu ile ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, "10 saattir kar suyu ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Böyle bir şey var mı Türkiye Cumhuriyetinde? Nerede bu devlet. Amerika'da böyle vatandaş mahsur kalsa devlet helikopter kaldırır. Burada binlerce insan var bayanı var çocuğu var hamilesi var yaşlısı var. Bitirdiniz bizi" dedi. Kızılay Balıkesir Şubesi'nin süt ve battaniye verdiği bir vatandaş ise, "Çocuklarla birlikte perişan olduk. Yılbaşını artık böyle geçireceğiz" dedi. Kızılay Şube Başkanı Gündoğan, her olasılığa karşı, battaniye vererek, çocuğun üşümemesini istedi.

RUS ANNA BODRUM'A GİDİYORDU YENİ YILA YOLDA GİRDİ

Balıkesir İzmir Karayolun'da, Türk vatandaşların yanı sıra, Rus asıllı Anna da Mahsur kaldı. Yolda beklerken hem yolda kalanların çektiği çileyi görüntülüyor, hem de yolun bir an önce açılmasını bekliyordu. Türkçe bilmediğini belirten Anna "Yılbaşını bu şekilde geçirmekten mutlu değilim, kendimi kötü hissediyorum. Hava soğuk, arabada uyudum Türkçe bilmiyorum" dedi. Bu arada, ekipler, vatandaşları uyarıp, Balıkesir'e dönmelerini ve Edremit, Ayvalık istikametini kullanmalarını istedi. Bir TIR dönüş yolunu kapattığı için aracın çekilmesi istendi. Ancak TIR şoförü, aracını çekemeyeceğini söyleyince Balıkesir Büyükşehir Belediye zabıtaları arasında küçük bir tartışma yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Yeni Yıla Mahsur Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement