Bankaların Camlarını Çekiçle Kırmışlar - Son Dakika
Güncel

Bankaların Camlarını Çekiçle Kırmışlar

Bankaların Camlarını Çekiçle Kırmışlar

O GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINDA ESKİŞEHİR'de geçen Soma protestoları sırasında banka şubelerinin camları kırılıp ATM'lere zarar verilmesi olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

16.05.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINDA

ESKİŞEHİR'de geçen Soma protestoları sırasında banka şubelerinin camları kırılıp ATM'lere zarar verilmesi olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Basına dağıtılan görüntülerde yüzü maskeli bir protestocu çekiçle camları kırıyor, yanındaki bir arkadaşı da cama taşla vuruyor. Vali Güngör Azim Tuna, Milletimizin yaşadığı büyük acıyı istismar edip kaos ve terör yaratmak isteyen gruplara karşı güvenlik güçleri tüm hukuki işlemleri yaparak adalet önünde hesap vermeleri sağlanacaktır dedi.

Soma'daki kömür ocağında meydana gelen olayı protesto etmek amacıyla geçen Çarşamba günü akşam saatlerinde Eskişehir'de Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabip Odası'nın öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişi Odunpazarı semtindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünden Üniversite Caddesi'nde bulunan Espark Alışveriş Merkezi'ne kadar yürüdü. Sendika temsilcileri 10 dakikalık oturma eyleminin ardından üyeleriyle birlikte kalabalıktan ayrıldı. Kalabalık arasındaki yaklaşık 300 kişi Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Yunus Emre Caddesi'nde grubu TOMA'lı çevik kuvvet karşıladı.

Polise taş, şişe ve havai fişek atan gruba TOMA aracından renkli su sıkıldı. Kaçan gruptakiler Sivrihisar, Cengiz Topel ve İsmet İnönü Caddelerindeki 20'ye yakın banka şubesinin camlarını kırıp ATM'lere zarar verdi. Gruptakiler, bazı banka şubelerinin içine girip bilgisayar kasalarını ve monitörlerini dışarı atıp, ara sokaklara kaçtı.

VALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Eskişehir valisi Güngör Azim Tuna bugün Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarına protestocuların banka şubeleri ve ATM'lere saldırı anlarının güvenlik kamerası görüntüleri dağıtıldı. Görüntülerde bir gösterici çekiçle banka şubelerinin camlarını ve ATM'leri kırıyor, bir kişi de camları elindeki taşla kırmaya çalışıyor.

Vali Güngör Azim Tuna, bazı grupların Soma'daki olay nedeniyle yaşanan acıyı istismar ederek kaos ve terör yaratmak istediklerini söyledi. Tuna, geçen Çarşamba günü Eskişehir'de yaşanan olayla ilgili olarak şöyle konuştu

Radikal grup Üniversite Caddesi ve Seylap Caddesi istikametine doğru yürüyüşe geçmiş, tepki gösteren vatandaşlarımıza saldırılmış ve 4 vatandaşımız darp edilmiştir. Daha sonra 300 kişilik grup AK Parti il başkanlığı yönüne yürüyüşe geçmiş, grupta bulunan yüzü maskeli şahıslar polise havai fişek, şişe ve taşla saldırmışlar, yola barikat kurarak ateşe vermişlerdir. Polisin 45 dakikalık yasadışı eyleme son verin çağrısına uymayan grup olay mahallinde bulunan banka şubesi ve iş yerlerine zarar vermeye başladıklarında, tazyikli su ile müdahale edilmiş, kaçan grup yol güzergahında bulunan banka şubelerine, banka ATM cihazlarına, belediye otobüs duraklarına, banklara, çöp kutularına ve iş yerlerine zarar vermiştir. Milletimizin yasadığı büyük acıyı istismar edip kaos ve terör yaratmak isteyen gruplara karşı güvenlik güçlerinin tüm hukuki işlemleri yaparak adalet önünde hesap vermeleri sağlanacaktır. Bu insanların yaptığı eylemi adli makamlara ileteceğiz. Kesinlikle sıradan 2 bin 911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet olarak kesinlikle değerlendirilemez. Bunu doğrudan 'kamu malına zarar vermek, yağma ve terör' suçlarına göre işlem yapılması gereken hadiselerdir. Bunu hassasiyetle takip edeceğiz. Ellerinde hazır çekiçlerle gelmişler ve bankalara, bankamatiklere zarar vermişlerdir. Baştan planlı organize bir olaydır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bankaların Camlarını Çekiçle Kırmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement