Bereket Konvoyu Bayrampaşa'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bereket Konvoyu Bayrampaşa'dan Yola Çıktı

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından ramazanda Balkan ülkelerine yönelik 11 yıldır düzenlenen "Bereket Konvoyu" törenle uğurlandı.

12.06.2015 18:48  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediyesi tarafından ramazanda Balkan ülkelerine yönelik 11 yıldır düzenlenen "Bereket Konvoyu" törenle uğurlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanları ziyaret edecek konvoy, 9 ülkenin 22 şehrinde iftar verecek. Kültürel etkinliklerin de yapılacağı etkinlik kapsamında konvoyun gideceği yerlerde meydanlarda çadır kurulacak, sokak ve mahalle iftarları düzenlenecek.

Konvoyun yola çıkması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Atila Aydıner, Hırvatistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan, Kosova ile Arnavutluk'ta iftar ve kültür programları gerçekleştireceğini belirtti.

Konvoyda 100 kişiye yakın gönüllü bulunduğunu bildiren Aydıner, "Ekibimiz bir ay boyunca Balkanlar'daki soydaşlarımıza özel iftar sofraları hazırlıyor, kardeşlerimize yalnız olmadıklarını fazlasıyla hissettiriyor. Amacımız bir bardak su veya bir tabak çorbayı onlara götürmek değil, aynı gönüllerde, aynı sofralarda buluşmak. Bir milyon soydaşımıza ulaşarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve morallerini yüksek tutmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehteran takımının konserinin ardından develerin de yer aldığı konvoyun hareket etmesiyle güvercinler uçuruldu.

Konvoyda 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs, bir jeneratör aracı ve bir canlı yayın aracı bulunuyor. Konvoy, 60 bin kilometre yol kat edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bereket Konvoyu Bayrampaşa'dan Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement