Beykoz'da Mısır Protestosu - Son Dakika
Güncel

Beykoz'da Mısır Protestosu

Beykoz\'da Mısır Protestosu

Mısırda darbe yönetimi tarafından gerçekleştirilen katliam Beykoz'da düzenlenen Kardeş Mısır Halkı İle Dayanışma Gecesi'nde kınandı.

02.09.2013 10:38  Güncelleme: 15:14

Beykoz Belediyesi ve Özgür-Der Beykoz Şubesi'nin birlikte tertiplediği gecede Mısır ve Suriye'de yaşananlara tepkiler dile getirildi.

Sunuculuğunu, gazeteci-yazar Kenan Alpay'ın yaptığı 'Kardeş Mısır Halkı İle Dayanışma Gecesi'ne AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Eski Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sağlam, Vakit Gazetesi Yazarı Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Özgür-Der Beykoz Şubesi Başkanı Yılmaz Çakır, İHH yöneticilerinden Av. Gülden Sönmez ve Beykozlu vatandaşlar katıldı.

Tarihi Beykoz Çayırı'nda düzenlenen gecede söz alan ve yaşananları kınayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Mısır'daki mazlum kardeşlerimizin, büyük bir direnişin habercisi olan Adeviye Meydanı'na selam etmek için bir araya gelmiş güzel yürekli insanlar!" diyerek kalabalığı selamlayarak:

"Hiç endişeniz olmasın ki, yaşadığımız bu süreç, büyük bir dirilişin habercisidir. Sakın ha Adeviye'de Halep'te şehit olan, Bağdat'ta şehit olan insanlara gözyaşı dökmeyin. Onlar şahadetleriyle yolumuzu aydınlatmaktadırlar. Asıl tefekkür etmemiz gereken, bu coğrafyanın içine düşürülmek istendiği bu zilletten ayağa kalkışın mücadelesini verebilmektir. Mısırda'ki kalkışmayı, Adeviye Meydanı'ndaki insanlara karşı darbeci Sisi'nin tavır ve davranışlarının benzerini Gezi Parkı'nın arkasındaki akılla gördük. Burada yakalandılar ama orada kardeşlerimiz canlarıyla, şehadetleriyle bize şunu söylediler Taksim Gezi Parkı'nın arkasındaki akıl bizi şehit eden akıldır, bu aklın merhameti yoktur bu coğrafyaya. Gezi Parkı'nda denedikleriyle Mısır'da denedikleri arasında bir fark yoktur. Kardeşlerimize, Mursi ve arkadaşlarına ödetmek istedikleri bedel Büyük Türkiye Mücadelesi'nin yanında durdukları içindir. Ama şunu unutmasınlar bu coğrafyadaki verilen mücadele bu coğrafyanın yeniden bir büyük diriliş kapısı olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise "Mısır' ve Suriye'de yaşananlar artık çağımızda olmaması gerekenlerdir. İnsan haklarına inananlar, demokrasiye inananlar, halkın oylarına saygı gösterilmesi gerektiğine inananların, bunlara karşı duruşlarının farklı olması lazım. Ancak bunlara bizlerden başka ses veren kimsenin olmadığını, belli ülkelerden başka kimsenin kılını kıpırdatmadığını görüyorsunuz. Bu utanç onlara yeter. Bu rezillik diyebileceğim tavır, onlara yeter. Dünya yeniden sorgulanmalı, Birleşmiş Milletler ve başka ortak kuruluşlar da yeniden sorgulanmalı. İnsanlarım öldürüldüğü yerde başka şeyler hesaba katılmaz." şeklinde yaşananlara dikkat çekti.

Çelikbilek ayrıca Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Çayır Festivali kapsamındaki eğlenceleri iptal ettiklerini belirterek: "Allah'tan dileğimiz bir daha hiçbir İslam ülkesinin başına, kardeşlerimizin başına bu sıkıntıların gelmemesidir, Orada insanlar, yıpranırken, ölürken, katliama maruz kalırken, bizim bu anlamda çok fazla gülmeye hakkımızın olmadığını bilmemiz lazım. Biz onlar için bugün gülmeyeceğiz ki, yarın da onlar -inşallah böyle şeyler olmaz- onlar da bizler için aynı hissi taşısınlar" şeklinde birlik olmanın önemine değindi.

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ise İslam ümmetinin vahdetine vesile olan Mısır ve Suriye Halkı'nın yalnızca Müslüman oldukları için değil mazlum oldukları için de yanların yer aldıklarını söyleyerek İslam Ülkeleri arasında çizilen sınırları sorguladı."Aynı din, dil, tarih, coğrafya, kültür. Bunları ayıran neydi? Kimdi bu? Bu sınırları çizenler, kimdi bunlar?" diye soran Dilipak "Aynı halkın çocuklarıyız biz, aynı halkın ümmetiyiz. Kıblemiz bir bizim, kitabımız bir. Biz, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Zalimlerden korkmayın, Allah'tan korkun" dedi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise: "Akıl almaz görüntüler yaşanıyor Ortadoğu'da... Ekranlardan, gözlerimizin, zihinlerimizin kalplerimizin içine katliam, vahşet görüntüleri akıyor ve dünya genelinde müthiş bir sessizlik, umursamazlık, aldırmazlık görülüyor. Bu tablo, elbette sorgulanmayı gerektiren bir tablodur. Maalesef, dünya genelinde etkin güçler, kurumlar, kuruluşlar; dünyayı siyasi, askeri ve medya ile yöneten güçler, Müslümanların katledilişine karşı üç maymunu her zaman oynadılar ve bir kere daha oynuyorlar. Buna aslında şaşıracak bir durumumuz da yok. Bugüne kadar olduğu gibi Mısır ya da Suriye'de Müslümanların katledilişinden rahatsızlık duymalarını doğrusu beklemiyoruz. Peki, o zaman neden şikâyet ediyoruz? Bir kere daha bu ikiyüzlülüğü, bu sahtekârlığı, aldatıcılığı teşhir etmek için. Bir kere daha onların maskesini indirmek için bunları vurguluyoruz." diyerek düşüncelerini aktardı.

Grup Yürüyüş'ün marş ve ezgileriyle katıldığı gecede Özgür-Der Beykoz Şubesi Başkanı Yılmaz Çakır İHH yöneticilerinden Av. Gülden Sönmez de konuşma yaparak mazlumların yanında yer almanın İslam Coğrafyasında bir ve beraber olmanın önemini anlatan konuşmalar yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beykoz'da Mısır Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement