Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bütün terör örgütlerinin taşeronluk yaptığını belirterek, Sultanahmet'teki terör saldırısında da DAEŞ'in başka bir merkez adına taşeronluk yapıp yapmadığının şu anda tam olarak bilinmediğini ifade etti.

14.01.2016 10:06

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bütün terör örgütlerinin taşeronluk yaptığını belirterek, Sultanahmet'teki terör saldırısında da DAEŞ'in başka bir merkez adına taşeronluk yapıp yapmadığının şu anda tam olarak bilinmediğini ifade etti.

Bakan Işık, TGRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sultanahmet'teki terör saldırısına yönelik değerlendirmelerde bulunan Işık, terörün hiçbir zaman hedef seçmediğini, masum insanları öldürdüğünü söyledi. Terörün küreselleştiğine dikkati çeken Işık, "Belki 10 yıl önce Afganistan'da, Afrika'nın belli bölgelerinde terör vardı. 11 Eylül hadiselerine kadar terör ABD'ye çok uzak geliyordu, Fransa'nın son yaşadığı hadiselere kadar belki bir Fransız'a, Alman'a, Belçikalı'ya da çok uzak geliyordu ama artık terör hiç kimseye uzak değil. Terörün en yoğun olduğu bölgeye coğrafi komşuluğumuz olmasından dolayı bize de hiç uzak değil" diye konuştu.

Işık, güvenlik güçlerinin bugüne kadar terör olaylarının önlenmesi noktasında fiili ve istihbari tedbirler alarak, çok ciddi bir mücadele sürdürdüğünü ifade etti. Çok sayıda canlı bomba yakalandığının ve terörist faaliyetin engellendiğinin altını çizen Işık, dünyanın teröre karşı topyekun bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

"Teröre destek vermek kendi ayağına kurşunu sıkmak"

"Teröre destek vermek, çuvala yılanla girmeye benziyor, eninde sonunda seni sokar, bunun hiç kurtuluşu yok" diyen Işık, 1990'lı, 2000'li yıllarda teröre destek veren, göz yuman ülkelerin şimdi bedel ödediğini kaydetti. Gelinen noktada sadece o ülkelerin bedel ödemediğine işaret eden Işık, kurunun yanında yaşın da yandığını belirtti.

Sultanahmet'teki terör saldırısını Türkiye'nin kesinlikle hak etmediğini vurgulayan Işık, "Diğer ülkeler hak etti diye söylemiyorum ama özellikle vurgulamam lazım teröre destek vermek, konjonktürel olarak veya benim ülke çıkarım bunu gerektiriyor noktasında teröre destek vermek eninde sonunda kendi ayağına kurşun sıkmak, hatta kendi kalbine kurşun sıkmaktır. Pek çok batılı ülke, terörün bu kadar küreselleşebileceğini hesap etmediler. Bize nasıl olsa gelmez, biz çok güvenli bir toplumuz, sınırlarımız güvenli falan filan diye düşündüler ama şimdi terörün nerede ve nasıl ortaya çıkacağı ve ne kadar büyük ölçüde canların yanacağı son olaylarda ortaya çıktı. Umarım ve ümit ederim ki bu olaylar bütün dünyaya teröre karşı ilkesel bir tavır alma noktasında uyarıcı olur. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Işık, terör konusunda batı kamuoyunun algısının değişmesi noktasında medyanın takdiminin önemine işaret ederek, Fransa'daki terör olayı ile İstanbul'daki terör olayının yansıtılma biçimi arasında farklılık olduğunu söyledi. Batı medyasının Türkiye'ye ve özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ciddi önyargılı bir tutumu bulunduğuna işaret eden Işık, bunların artık aşılması gerektiğini dile getirdi.

"Turizmin çok etkilenmeyeceği kanaatindeyim"

Rusya, İran ve benzer ülkelerin Türkiye'nin DAEŞ'le işbirliği yaptığını söylemesinin "saçma" olduğunu vurgulayan Işık, "Mevlana hazretlerinin söylediği veciz sözde dediği gibi, 'Önce söze bakarım söz mü diye, sonra adama bakarım adam mı diye.' Rusya'nın ne yaptığını bilmeyen yok, İran'ın bölgede hangi olayların içerisinde olduğunu bilmeyen yok, bunları söylemesinin bir kıymeti harbiyesi yok. Bu son olay eminim ki batı kamuoyunun Türkiye'nin DAEŞ ile mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgulamış olur" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, bütün terör örgütleri taşeronluk yaptığını, Sultanahmet'teki terör saldırısında da DAEŞ'in başka bir merkez adına taşeronluk yapıp yapmadığının şu anda tam olarak bilinmediğini dile getirdi. Sultanahmet'teki terör saldırısından turizmin çok etkilenmeyeceği kanaatinde olduğunu ifade eden Işık, terör saldırısının ana amacının ve diğer amaçlarının ne olduğu çok çok iyi değerlendirip ona göre tüm tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Son olaylarda insansız hava araçlarından önemli ölçüde yararlanıldığına dikkati çeken Işık, Göktürk-2 Uydusu'nun şu anda hizmet verdiğini, 5 kat yüksek çözünürlükte görüntü sağlayacak şekilde yenileceğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement