Birecik halkı 2017'de "arıtılmış su" içecek - Son Dakika
Güncel

Birecik halkı 2017'de "arıtılmış su" içecek

Birecik halkı 2017\'de "arıtılmış su" içecek

Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı: "DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda proje 1 yıl öne alındı"

19.09.2016 08:13  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin içme suyu problemini tamamen çözüme kavuşturacak arıtma tesisi projesi, 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

Birecik için hayati öneme sahip projeleri; "ilçe turizminin geliştirilmesi, fıstığın destek programına alınması, sahil projesi ve arıtma tesisi" olarak sıralayan Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, turizm ve fıstıkla ilgili girişimlerin sürdüğünü, sahil projesinin ise tamamlandığını belirtti.

Birecik halkının temiz içme suyuna kavuşması için projelendirilen arıtma tesisinin çalışmalarına ise yakında başlanacağını ifade eden Pınarbaşı, Devlet Su İşleri (DSİ) İçme Suyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın ile Şanlıurfa'da yaptıkları toplantıda, projenin 1 yıl öne alındığını kaydetti. Pınarbaşı, "Birecik halkı, 2017 yılı içerisinde arıtılmış su içecek" dedi.

BİRECİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

4 bin konutluk TOKİ projesi de tamamlandığında Birecik'in çehresinin tamamen değişeceğini vurgulayan Pınarbaşı, "Birecik, sanayisiz ve turizmsiz bir şehirken; sanayisini ve turizmini geliştiren ve her ikisini bir arada devam ettiren ender ilçelerden birisi olacak. Dünya genelinde ekonomisi gelişmiş şehirlere baktığınızda ya sanayide öne çıkmıştır ya da turizmde. Ancak, Birecik'te her ikisi için de büyük potansiyel var. Bu da kentimize Allah'ın bir lütfu" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birecik halkı 2017'de 'arıtılmış su' içecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement