Dink'e Karanfilli Anma - Son Dakika
Güncel

Dink'e Karanfilli Anma

Dink\'e Karanfilli Anma

İstanbul'da 4 Yıl Önce Öldürülen Gazeteci Hrant Dink Bodrum'da Anıldı.

19.01.2011 18:01

İSTANBUL'da 4 yıl önce öldürülen gazeteci Hrant Dink Bodrum'da anıldı. Dink gibi cinayetlere kurban giden yazarlar ve gazetecilerin fotoğrafları karanfillerle süslendi. Sloganlar atılarak gazetecilerin cinayetlere kurban gitmesi lanetlendi.

Hrant Dink için Bodrum Belediye Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu (BEDEP) tarafından düzenlenen anma törenine yaklaşık 90 kişi katıldı. Ellerinde ?Katilleri Tanıyoruz' yazılı pankartla belediye meydanına gelenler, daha önce çeşitli cinayetlere kurban giden Turan Dursun, Musa Anter, Hrant Dink, Sebahattin Ali, Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Ahmet Taner Kışlalı'nın fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıdı. BEDEP sözcüsü Mustafa Erdoğan, ?Katiller halka hesap verecekö, ?Katillere inat kardeşimiz Hrantö ve ?Yaşasın halkların kardeşliğiö sloganları atılarak kesildiği basın açıklamasında, şunları söyledi:

?Attıkları manşetlerle cinayete zemin hazırlayanlar pişman olacakları yerde pişkin pişkin görevlerini sürdürdü. Cinayete yol açan veya göz yumanlar, katilleri yetiştiren, onlara resmi görev verenler korundu. Hrant gibi katledilen gazetecilerin, faili meçhul cinayetlerin arkasındaki devlet eli, tereddüte yer vermeyecek şekilde yargı önüne çıkarılmadıkça, katillere yardım eden, göz yuman, raporları hasıraltı eden, katile kahraman muamelesi yapan polis amirlerinde,n jandarma komutanlarından, valilerden soruşturmaları engelleyen yargı üyelerinden hesap sorulmadıkça hiçbirimizin geleceğinin güvence altında olmadığını biliyoruz. Hrant bize her şeyden önce onurlu bir kardeşlik ideali bıraktı. Onu her 19 Ocak?ta anacağız.ö

Anma töreni daha sonra olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink'e Karanfilli Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement