En Güzel Güvercinler Kemalpaşa'da Yarıştı - Son Dakika
Güncel

En Güzel Güvercinler Kemalpaşa'da Yarıştı

En Güzel Güvercinler Kemalpaşa\'da Yarıştı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bu yıl ikinci kez Güvercin Güzellik Yarışması düzenlendi.

09.12.2013 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bu yıl ikinci kez Güvercin Güzellik Yarışması düzenlendi. Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık bin güvercinsever yarışmayı ilgiyle izledi. Kemalpaşa dere mesire alanı Atatürk Salonu'nda, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'da katıldı. Katılımın fazla olması nedeniyle memnuniyetini dile getiren Karakayalı, 'Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salonumuzu güvercinseverlere tahsis ettik. Bu güzel etkinliği daha da ileri götürmek için Belediye olarak destek vereceğiz. Amacımız, önümüzdeki yıl bir aksilik olmaz ise, Kemalpaşalı güvercinseverler ile birlikte Türkiye Güvercin Güzellik yarışmasını ilçemizde düzenlemeyi düşünüyoruzö dedi.

Organizasyonu düzenleyen Kemalpaşalı Güvercinsever Mehmet Yüksel'de, yarışmanın amacının, özellikle Ege Bölgesi'ndeki güvercinseverleri bir araya getirerek bu sevgiyi yaşatmak olduğunu söyledi. Yüksel, 'Ben fırın işletiyorum. Arta kalan zamanlarımda da bu işle uğraşıyorum. Yaklaşık bin civarında güvercinsever etkinliğimize katıldı. 150 civarında da güvercin güzellik yarışmasına katıldı. Bu bir gönül işi, sevgi işi. Gerçekten meşakkatli bir işö dedi.

12 FARKLI IRKIN BİRİNCİSİ SEÇİLDİ Güvercin uzmanı, emekli öğretmen Hüseyin Zabun, güvercin güzellik yarışmasının kriterleri hakkında bilgi verdi. Zabun, '27 yıl öğretmenlik yaptım. 45 yıldır güvercin besliyorum. Yarışmada, bu yörenin kuşları olan kelebeklerin yanısıra Karabozallar, Sarıbozallar, Mavibozallar ve Kırmızıbozallar yarışıyor. Ayrıca, Manisa'ya özgü, sultan kuşu da dediğimiz, padişahların saraylarda beslediği Hünkariler de yarışmaya katılıyor. Örneğin Hünkariler'in bakımı çok zordur ve bu kuşları yetiştiren kişiler özel insanlardır. Hünkariler kendi yavrularına bakamaz. Bu kuşların yumurtaları başka bakıcı güvercinlerin altına konularak büyütülür. Güvercinleri, renk yapıları, gagaları, paçaları, baş yapıları ve boyun kısmındaki gülleri ile puanlıyoruz. En yüksek puanı alan güvercinler dereceye girerler. Bana göre buradaki tüm kuşlar birinci olmaya değerdir. Hepsi uzun yılların emeğidir, çabasıdır ve buna saygı göstermek gerekirö dedi. Yarışmanın sonunda 12 farklı ırkta ilk 3'e giren güvercinlerin sahiplerine kupaları verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Güzel Güvercinler Kemalpaşa'da Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement