Filistin'e Duyarsızlığı Açlık Grevi ile Pretosto Edecekler - Son Dakika
Güncel

Filistin'e Duyarsızlığı Açlık Grevi ile Pretosto Edecekler

Filistin\'e Duyarsızlığı Açlık Grevi ile Pretosto Edecekler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç isimli vatandaş bir grup tatilciyle birlikte İsrail’in Filistin’e saldırısını protesto etti.

21.07.2014 19:56

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç isimli vatandaş bir grup tatilciyle birlikte İsrail'in Filistin'e saldırısını protesto etti. Kılıç ve beraberindekiler dünyanın Filistin'e duyarsızlığından şikayet ederek açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Konya'dan Marmaris'teki yakınlarının yanına tatil için gelen Bayram Kılıç (47) Atatürk Meydanı'nda bir grup tatilciyle bir araya gelip İsrail'i tepki gösterdiler. Türkçe ve İngilizce dövizler açan ve saldırıda ölen çocukların resimlerini taşıyan göstericiler, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup, eyleme destek vermeleri için meydandan geçen yerli ve yabancı turistlere çağrıda bulundu ancak 10 kişi toplayabildi.

Grup adına açıklamalarda bulunan Bayram Kılıç, Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. İsrail yönetiminin namlunun önüne çocukları koyarak zalimce saldırdığını ifade eden Kılıç, "Bu katliama karşı bütün dünya kör ve sağır gibi davranıyor. İslam dünyasının mübarek ramazan ayında Gazze'de insanlar iftarlarını keder ve gözyaşları içinde yapıyor. Buna göz yuman herkes bu zalimliğin paydaşı oluyor" dedi.

AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAKLAR

Dünyanın Gazze konusundaki duyarsızlığına bir anlam veremediklerini dile getiren Bayram Kılıç, "Orada vahşet var, katliam var ve İsrailli bir kadın çıkıp 'Bir mermiyle iki can' dediğinde, hamile kadınlar öldürüldüğünde feminist kadınlar nerede? Onu da anlayabilmiş değilim. Birkaç ağaç için BBC, CNN ülkemizden 8 saat canlı yayın yaptı. Gazze'de insan katliamı var, neredeler şimdi?" dedi.

Özellikle Marmarislilerin İsrail'in saldırıları konusunda çok duyarsız olduğunu ileri süren Kılıç, "İnsanlar dükkanlarını birkaç dakikalığına bırakıp meydana gelerek eyleme katılabilirlerdi ama gelmediler. Marmaris halkının bu duyarsızlığı yarın yapacağımız eylemde de devam ederse açlık grevine başlayacağız. Böylece halkın ilgisini Gazze'ye çekmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Meydanda bir süre daha kalarak sloganlar atan grup, olaysız şekilde dağıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filistin'e Duyarsızlığı Açlık Grevi ile Pretosto Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement