Görüntülü Haber) Bakan Elvan: Bu Terör Belasından Kurtulacağız (4) - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Bakan Elvan: Bu Terör Belasından Kurtulacağız (4)

Görüntülü Haber) Bakan Elvan: Bu Terör Belasından Kurtulacağız (4)

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz gecesi vatandaşların Türkiye'nin önünü açacak olan bir süreci başlattığını belirterek, "Adalet ve hukuk içerisinde gereken neyse yapılacak, bu terör belasından kurtulacağız" dedi.

12.09.2016 19:23

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz gecesi vatandaşların Türkiye'nin önünü açacak olan bir süreci başlattığını belirterek, "Adalet ve hukuk içerisinde gereken neyse yapılacak, bu terör belasından kurtulacağız" dedi.

Bakan Lütfi Elvan, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda düzenlenen protokol bayramlaşmasına katıldı. Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın da hazır bulunduğu programa katılanlarla tek tek bayramlaşan Bakan Elvan, daha sonra salona bulunanlara sesledi.

Türkiye olarak 2016 yılında önemli bir süreçten geçildiğini belirten Elvan, "15 Temmuz darbe girişimi karşısında tüm kesimleriyle Mersin'de dimdik ayakta duran, demokrasi için mücadele eden herkesi kutluyorum. Sizler o karanlık akşamı aydınlık bir sabaha çevirdiniz. Türkiye'nin önünü açacak olan bir süreci başlattınız. FETÖ yapılanmasından Türkiye çok çekti. İnşallah hep birlikte bunların kökünü kazıyacağız. Adalet ve hukuk içerisinde gereken neyse yapılacak, bu terör belasından kurtulacağız. Sadece FETÖ değil, bunun dışında da PKK'nın ve DAEŞ'in Türkiye'mize yönelik hain saldırıları söz konusu. Bunlar ne bayram biliyorlar nede seyran. Van'da teröristler saldırıda bulundular. Bu hainlere karşı gereken cevap veriliyor, verilmeye devam edilecek. Biz güçlü bir devletiz. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Bölücü terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Tek bir kişi dahi bırakmak istemiyoruz" dedi.

Belediyelere atanan kayyum konusunda değinen Elvan, şunları söyledi:

"Belediyeleri terör örgütünün yuvası haline getirmeye çalışanlar, bugün bizim hükümetimizin girişimiyle artık kayyum vasıtasıyla yönetilecek. Belediyenin araçlarını kullanacaksın, belediyenin tüm lojistik desteğini vereceksin arkasından demokrasiden bahsedeceksin. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Demokrasi dersi verilecekse 15 Temmuz akşamı Türk milleti tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Hem içerde hem de dışarı da bizim ders almaya ihtiyacımız yok. Eğer onların ders almaya ihtiyaçları varsa biz onlara gereken dersi veririz. Kim olursa olsun. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışanlara, bizim üniter yapımızı zayıflatmaya çalışanlara karşı her türlü mücadeleyi her türlü savaşı veriyoruz, bundan sonraki süreçte de vereceğiz."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşasından rahatsız olanlarla, Cerablus'a girilmesinden rahatsız olanlar aynı yerden beslendiğini kaydeden Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin büyümesini kalkınmasını gelişmesini istemiyorlar. Rahatsızlık duyuyorlar. Onlar isteseler de istemeseler de Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Kararlılığımızı hiç kimse engelleyemeyecektir. Bu millet 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bizim milletimizi başka ülkelerin milletleriyle karıştırmasınlar."

Elvan, daha sonra geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Büyükşehir eski Belediye Başkanı Kaya Mutlu'nun evine gidip yeğeni CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'a başsağlığı dileklerini iletti. Elvan, 21 Ağustos'ta Viranşehir'deki terör saldırısında yaralanan özel harekatçı Erdoğan Güneş'i tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Bakan Elvan: Bu Terör Belasından Kurtulacağız (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement