Hdp'li Bilgen İnşaat İşçileriyle İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Bilgen İnşaat İşçileriyle İftar Yaptı

Hdp\'li Bilgen İnşaat İşçileriyle İftar Yaptı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, iş kazalarına dikkat çekmek için iftarı inşaat işçileriyle birlikte yaptı.

07.07.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, iş kazalarına dikkat çekmek için iftarı inşaat işçileriyle birlikte yaptı.

Milletvekili Ayhan Bilgen, Türkiye'de son günlerde yaşanan iş kazaları ve iş cinayetlerinin önüne geçmek ve kamuoyu yaratmak adına Kars'ta inşaat işçileriyle bir araya geldi. Türkiye'de iş cinayetlerinin, iş kazalarının yüksek olduğunu dikkat çeken Bilgen, "Ne yazık ki çok büyük sayıda, Haziran ayında 150'ye yakın, 140'ın üzerinde rakam iş kazasında hayatını kaybetmiş insanımızdan oluşuyor. Çok yakın bir tarihte hatırlayacaksınız Manisa'da yani yine trafik sorumsuzluğunun ama aynı zamanda yoksul amele halka faturasının çıktığı bir büyük vaka yaşadık. Ne yazık ki şehrimizde de ülkemizde de inşaat sektörü başta olmak üzere işte madenlerde, daha öne İstanbul'da bir başka inşaatta çok sayıda insanın hayatını kaybettiği vakalar yaşadık. Biz bu konuda hem çalışanların duyarlı davranmasını, yani kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi, hem işverenlerin üzerlerine düşeni yerine getirmesi konusunda medyanın da desteği ile hepimizin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekmek için bu iftarı burada yaptık" dedi.

İşverenlerinde işçilerinde sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Bilgen, "Bizim açımızdan elbette ki emek, alın teri kutsaldır. Şüphesiz yani özellikle ülkemizde ekonomik sıkıntının, durgunluğun son derece yüksek olduğu bir ortamda işverenlerinde hem sosyal güvenlikle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleri, aslında kendi karlarından fedakarlık etmeleridir. Biz aşırı kar hırsıyla insanların emeklerinin, alın terlerinin sömürülmesine nasıl karşıysak, işverenin emeğinin alın terinin de aynı şekilde devlet tarafından sömürülmesine karşıyız. Biz istiyoruz ki insanlar hem kazansınlar hem çalıştırdıkları insanların alın terinin, emeğinin karşılığını hakkını versinler. Bu ramazanın paylaşmak olduğunu, dayanışmak olduğunu, yani herkesin içinde bulunduğu hali anlamak onlarla empati yapmak olduğunu biliyoruz. Ama bunun sadece sembolik bir şey kalmasını istemiyoruz. Yani bu ayda hissettiğimiz, duygular, içine girdiğimiz iklim ve manevi atmosfere bir şekilde yani bundan sonra ramazan sonrasında da devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve partililer, inşaat işçileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra inşaat işçileriyle birlikte yer sofrasına oturan Bilgen, ezanın okunmasıyla birlikte iftarını yaptı. İşçilerle beraber Bilgen'de kuru fasulye, çorba, pilav ve karpuz yiyerek iftar yaptı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Bilgen İnşaat İşçileriyle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement