Hollanda'ya Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hollanda'ya Tepkiler

Hollanda\'ya Tepkiler

Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki gösterdi.

15.03.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki gösterdi.

Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı sergilediği tavrını kınadı.

Kaya'ya yapılan müdahalenin tüm Türkiye'ye yapıldığını belirten Karakuş, "Bu hareket Bakanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve biz vatandaşlara yapılmıştır. Hem diplomatik teamüller, hem demokrasi, hem de insan hakları ayaklar altına alınmış, pervasızca çiğnenmiştir." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Türkiye'ye karşı antidemokratik uygulamaların arttığını belirten Karakuş, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bu antidemokratik tavırların, medeni olmakla övünen Avrupa'ya yakışmadığı ortadadır. Sergilenen tavırlar, medeniyet dedikleri şeyin aslında bir maske olduğunun göstergesidir. Hollanda ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı sergilediği kabul edilemez tavrını şiddetle kınıyorum. Sözde demokrasinin gücü ve beşiği olduklarını iddia eden AB ülkesi kisvesi altında diğer ülkelerin içişlerine karışarak huzursuzluk ve terörü besleyerek demokrasiden ve insan haklarından ne kadar uzakta olduklarını tüm dünyaya bir kez daha açık açık gösterdiler."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement