Ikby'den PKK'ya Kınama - Son Dakika
Güncel

Ikby'den PKK'ya Kınama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Soran Ömer, Zargeli Köyü Muhtarı İsmail Abdullah'ı kaçıran terör örgütü PKK'yı kınadıklarını bildirdi.

06.10.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Soran Ömer, Zargeli Köyü Muhtarı İsmail Abdullah'ı kaçıran terör örgütü PKK'yı kınadıklarını bildirdi.

Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'yı, 2 gün önce kaçırdığı Zargeli Köyü Muhtarı ile 2 vatandaş nedeniyle kınadıklarını ve bir daha böyle gelişmelerin tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.

Terör örgütünün, kaçırdığı Selim Hıdır ve Cegir Cabbar adlı 2 vatandaşı Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB) üyesi olmaları nedeniyle bugün serbest bıraktığını, ancak muhtar İsmail Abdullah'ın Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) üyesi olduğu için alıkoymaya devam ettiğini ifade etti.

Bu tür eylemleri kınadıklarını belirten Ömer, "PKK'nın, vatandaşlarımızı kaçırmaya hakkı yoktur. Örgüt, Kürdistan yönetimine ve hükümetine saygı göstermelidir. Burada yasal kurumlar ve emniyet güçlerimiz vardır. Bu eylemi kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf da, kaçırma eylemini kınadıklarını kaydederek, "PKK'nın yaptığı, demokrasiye ve insan haklarına aykırıdır. Kaçırma olayının gerçekleştiği bölge, Kürdistan hükümetinin yönetimindedir. Örgüt, bölgedeki halka eziyet etmeyi bırakmalıdır. Kürdistan parlamantosunda grubu olan partilerin bu konuda daha hassas davranmalarını ve ciddi tavır takınmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Zargeli'nin bağlı olduğu Verti Nahiyesi Müdürü Saman Muhammet, KDP'nin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, PKK'nın muhtarı "ajanlık yapmakla" suçladığına vurguda bulunarak, "Bunun gerçeklikle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Köy halkı, sürekli olarak PKK'dan bölgelerini terk etmesini istiyor. Onlar da köyden çıkmak istemedikleri için halka gözdağı vermeye çalışıyorlar. PKK, köy halkının yaşamını tehlikeye atıyor. Örgüte bölgeyi terk etmesi ve halkı canlı kalkan olarak kullanmaktan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü PKK, 2 gün önce Erbil'in Revanduz ilçesine bağlı Zargeli köyü muhtarı İsmail Abdullah ile Selim Hıdır ve Cegir Cabbar adlı vatandaşları kaçırmıştı.

Türk savaş uçaklarının Zargeli bölgesindeki PKK kamplarına düzenlediği hava saldırılarının ardından Zargeli köylüleri, terör örgütünün bölgelerinden çıkmasını istemişti. Köylüler, Erbil'de makamında ziyaret ettikleri Mesut Barzani'ye de bu taleplerini iletmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'den PKK'ya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement