İran, Yunanistan'a Kasım Süleymani açıklamaları nedeniyle protesto notası verdi - Son Dakika
Güncel

İran, Yunanistan'a Kasım Süleymani açıklamaları nedeniyle protesto notası verdi

İran, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD ziyareti sırasında, ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürme kararını destekledikleri yönündeki açıklamaları nedeniyle Yunan hükümetine protesto notası verdi.

11.01.2020 19:10  Güncelleme: 20:14

İran, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili açıklamaları nedeniyle Yunan hükümetine protesto notası verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili sorular üzerine, İran ile bu konuda diplomatik bir sorun yaşandığını belirtti.

"İRAN TARAFINDAN PROTESTO GİRİŞİMİ OLDU"

Dendias, "İran tarafından bir protesto girişimi oldu. Metni henüz görmedim. Birazdan İran Dışişleri Bakanı Sayın Zarif ile telefonda görüşeceğim. (Zarif) Aklı başında bir insan. Yunan tezinin genel olarak ne şekilde olduğunu anlıyor." ifadelerini kullandı.

Yunan basınında yer alan haberlerde, Miçotakis'in ABD ziyareti sırasında, ABD'nin Süleymani'yi öldürme kararını Yunanistan'ın desteklediği yönünde açıklamalarda bulunduğu belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

İran, Yunanistan\'a Kasım Süleymani açıklamaları nedeniyle protesto notası verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran, Yunanistan'a Kasım Süleymani açıklamaları nedeniyle protesto notası verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement