İsrail'e Tepki İçin Gazze'ye Yürüyen Aile İskenderun'a Ulaştı - Son Dakika
Güncel

İsrail'e Tepki İçin Gazze'ye Yürüyen Aile İskenderun'a Ulaştı

İsrail\'e Tepki İçin Gazze\'ye Yürüyen Aile İskenderun\'a Ulaştı

İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla 9 gün önce Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman ve ailesi, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne ulaştı.

30.07.2014 15:05

İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla 9 gün önce Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman ve ailesi, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne ulaştı. Ali Tokluman, Suriye üzerinden yollarına devam edeceklerini söyledi.

22 Temmuz'da Kayseri'den yürümeye başlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kayseri Şube Başkanı 45 yaşındaki Ali Tokluman, eşi Fatma, çocukları Talha, Harun ve Zeynep ile Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne 27 destekçisiyle birlikte ulaştı. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan Tokluman ailesi ve destekçileri, E 91 karayolundan ilerleyip, Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde mola verdi.

Günde yaklaşık 30 kilometre yürüdüklerini söyleyen Ali Tokluman, "İki günlük yolumuz kaldı. Yakında Cilvegözü'nde olacağız inşallah. Sonra Türkiye'den izin isteyeceğiz, yolculuğumuza Suriye'den devam edeceğiz" dedi.

'GÜVENLİĞİ DÜNYA DÜŞÜNSÜN'

Yolda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını, güvenlik güçlerinin güzergah boyunca güvenliklerini sağladığını, halktan kişilerin desteğini gördüklerini anlatan

Tokluman "Şu anda Gazzeliler güvenli değil. Onlar için yürüyoruz. Güvenliği dünya düşünsün, dünyayı yönetenler düşünsün. İnsanlığın vicdanının harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bizde de minicik vicdan var. İnşallah daha güzel neticeler elde edeceğiz" diye konuştu.

'EYLEM VAKTİ'

Harekete Adana'dan katılan Çiğdem Topçoğlu ise dualarıyla Gazze'ye gittiklerini vurgulayarak "Her attığımız adım, bizim dualarımız olacak inşallah. Eylem vakti, oturarak dua etmek değil, yürüyerek dua etmek gerekiyor. Tüm herkesin bu dua eylemine katılmasını istiyorum. Geldiğimiz yol güzergahında güvenle yürüdük, kendi ülkem burası, Türkiye'm. Suriye'den geçip, Gazze'ye ulaşacağız inşallah" dedi.

Ulucami Caddesi'ndeki Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne gelen Koluman ailesi ve destekçileri, burada bir süre dinlendi. Namazlarını kılan grup, daha sonra yollarına devam etti. - İskenderunhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsrail'e Tepki İçin Gazze'ye Yürüyen Aile İskenderun'a Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement