İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları Protesto Edildi

Çorum'da, Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazı kılındı, Samsun'da ise saldırılar AGD üyelerince protesto edildi.

18.07.2014 18:09  Güncelleme: 15:07

Cuma Namazı'nın ardından Ulucami'nin avlusunda toplanan bir grup gıyabi Cenaze Namazı kıldı, dua etti.

Ellerindeki dövizlerin yanı sıra "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan atarak Hürriyet Meydanı'na yürüyen grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Filistin'de karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda, yüzlerce Müslüman'ın şehit edildiğini ve yaralandığını belirterek, İsrail'in özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlediğine dikkati çekti.

Grup, okunan duanın ardından dağıldı.

SAMSUN

İsrail'in Gazze topraklarına saldırması, AGD üyelerince Samsun'da da protesto edildi. İkindi Namazı sonrasında Site Camisi önünde toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan attı.

AGD Samsun Şubesi Tanıtma Başkanı Mehmet Ali Kavaklı, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ve onun paydaşlarıyla ilişkilerini sürdüren her ülkenin, katliamın sorumlusu olduğunu söyledi.

Müslümanların güvenliği için İslam birliğinin kurulması gerektiğini belirten Kavaklı, "Bu mesele sadece bugün zulüm altında olan Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın, Keşmir'in, Doğu Türkistan'ın, Somali'nin, daha birçok Müslüman coğrafyanın meselesi değildir. Bu mesele ümmetin meselesidir. Allah'ın izniyle siyonist terör örgütü, geldiği gemilerle ardına bakmadan Efendimizin ayak bastığı bu mübarek toprakları terk edecektir." diye konuştu. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement