ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze Saldırısını Kınadı - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze Saldırısını Kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna bağlı okula düzenlenen saldırıyı kınadı.

31.07.2014 00:07  Güncelleme: 09:57

Beyaz Saray'dan sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okula düzenlenen saldırıyı kınayarak, BM'nin tarafsızlığına herkes tarafından saygı gösterilmesi ve BM tesislerinin hedef alınmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Bakanlık Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, İsrail'in okula saldırısını kınadı, ancak aynı Beyaz Saray açıklamasında olduğu gibi, saldırıdan direkt İsrail'i sorumlu tutan bir ifade kullanmayarak, "Orada neler olduğunu görmek için tam kapsamlı bir soruşturma olmalı" dedi.

Harf, Hamas'ın roketleri saklamak için BM tesislerini kullanmak suretiyle, sivilleri riske atan adımlar attığını, ancak İsrail'in de sivil kayıpları önlemek adına daha fazlasını yapması gerektiğini kaydetti.

BM tesislerinin hiç kimse tarafından hedef alınmaması gerektiğini dile getiren Harf, "Hiçbir şey, bir BM tesisine sığınan masum insanların öldürülmesini haklı çıkarmaz. BM'nin tarafsızlığına herkes tarafından saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Brifingde, okula saldırıyla ilgili gazetecilerin ısrarlı sorularına maruz kaldığı gözlenen Harf, "Bu okullara sığınan masum Filistinliler'in saldırıya maruz kalmaması gerektiğini söyledik" ifadesini kullandı.

"Tamamen saçmalık"

Öte yandan ABD yönetimi yetkilileri, İsrail basınında yer alan, ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğun deşifresini içeren haberlere da sert tepki göstererek, sözkonusu deşifreyi sahte ve "tamamen saçmalık" olarak niteledi.

Harf günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, deşifre için "tamamen saçmalık" ifadesini kullanırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi de, twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Obama ile Netanyahu arasında geçtiği iddia edilen diyaloğun deşifresini gördük. Haberler de, iddia edilen deşifre de gerçeklikle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Birisinin Obama ile Netanyahu arasındaki özel bir diyaloğu uydurma şekilde İsrail basınına yanlış olarak yansıtacak seviyeye inmesi, şok edici ve hayalkırıklığına uğratıcı" denildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze Saldırısını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement