Kayseri'de Sokak Hayvanları Evine Kışlık Bakım - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Sokak Hayvanları Evine Kışlık Bakım

Kayseri\'de Sokak Hayvanları Evine Kışlık Bakım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokak hayvanlarının kaldığı evin boyasını yapıp, hayvanların kışın üşümeleleri için önlemler aldı.

03.10.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokak hayvanlarının kaldığı evin boyasını yapıp, hayvanların kışın üşümeleleri için önlemler aldı.

Kocasinan ilçesi Molu Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Evi'nde barınakların kışlık bakımları yapılırken, hayvanların kışın üşümemeleri için de yeni barınaklar yapıldı. Barınakların bulunduğu alanlar boya ve badana yapılarak yenilendi. Yeni doğan yavru köpekler için puf yastıklar getirildi. Barınakta yapılan çalışmaları inceleyen Kayseri Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Funda Yapışlar, hayvanların korunup bakılması ve onlara iyi davranılması için Kuran-ı Kerim'de ayetlerin bulunduğunu ifade etti. Yapışlar, "Bu yıl 4 Ekim Kurban Bayramı'na denk gelmektedir. Kurban Bayramı insanların dini duyguları ile hareket ettikleri bir gün olup dini vecibelerini yerine getirirken İslam'ın ve imanın özü olan merhamet duygusu taşımaları gerekmektedir. Kuran'da bazı surelerin hayvan adları taşıdığını görmekteyiz. Bakara Suresi, Ankebut Suresi, Neml suresi gibi" dedi.

Kayseri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Sibel Gürevin ise, "Burada çok ciddi gelişmeler var. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum. Kış hazırlıkları devam ediyor. Görüntülerini aldığınız bir sürü sabit kulübeler yapıldı. Tekrar ısınma çalışmaları yapılacak. Hem ısınmaları hem de barınmaları adına büyük işler yapılıyor. Hem badana hem de ısınma çalışmaları devam edecek. Biz buradan vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 350 sokak hayvanının kaldığı barınağa Büyükşehir Belediyesi tarafından kışın hayvanların üşümemesi için tahta kullanılarak her hayvan için ayrı barınak yapıldı. Bu barınaklar, özel sistemle ısıtılıyor.

FOTOLU - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Sokak Hayvanları Evine Kışlık Bakım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement