Kemer Deniz Seviyesinden Gökyüzüne Koşacaklar - Son Dakika
Güncel

Kemer Deniz Seviyesinden Gökyüzüne Koşacaklar

Kemer Deniz Seviyesinden Gökyüzüne Koşacaklar

Deniz seviyesinden gökyüzüne koşacaklarANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi yapılacak Mammut Tahtalı Run to Sky'da sahilden 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesine uzanan koşu yapılacak.

14.05.2016 18:44

Deniz seviyesinden gökyüzüne koşacaklar

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi yapılacak Mammut Tahtalı Run to Sky'da sahilden 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesine uzanan koşu yapılacak.

Tekirova Mahallesi'ndeki Tahtalı Dağı'nda 2'nci Mammut Tahtalı Run to Sky yarışıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Mammut Tahtalı Run to Sky Komite Başkanı Bolat Dede, Mammut Sportiv AŞ İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katıldı. Toplantıda, 19- 22 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışlar, parkurlar ve katılan sporcu sayıları hakkında bilgi verildi.

Mammut Tahtalı Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Bolat Dede, kısıtlı imkanlarla yarışmayı gerçekleştireceklerini söyledi. Tahtalı Run to Sky yarışının Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'skyrunning' yarışı olduğunu aktaran Dede, sporculara koşu yarışından farklı olarak dağların ve bulutların güzelliğini yaşattığını kaydetti. Yarışta Türkiye'nin ilk Everest çıkışını yapan Everest Takımı'nın da yer alacağını aktaran Dede, "Yarışta, Güney Afrika'da düzenlenen 250 kilometrelik çöl yarışında dünya şampiyonu olan Mahmut Yavuz, Türkiye'ye ultramaraton sporunu kazandıran Bakiye Duran gibi isimler yarışacak. Türkiye'de çok az patika koşusu düzenleniyor. Tayland'da bile senede 600 koşu düzenlenirken Türkiye'de bu sayı 24. Türkiye'de de yavaş yavaş gelişen bir spor. Sadece patika yollarda koşulan bir yarış" diye konuştu.

Yarışlar öncesi 19 Mayıs günü olimpiyat ateşinin ilk defa yakıldığı rivayet edilen Çıralı- Yanartaş'ta olimpiyat ateşi sembolik olarak tekrar yakılacak. Sporcular, 20 Mayıs'ta 5 kilometre uzunluktaki Tahtalı VK parkurunu, 21 Mayıs'ta 28 kilometrelik Tahtalı Run to Sky parkurunu, 22 Mayıs'ta ise 10 kilometrelik Chimera Run Halk Koşusu parkurunu koşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer Deniz Seviyesinden Gökyüzüne Koşacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement