Kentlerin Estetiği Masaya Yatılırldı - Son Dakika
Güncel

Kentlerin Estetiği Masaya Yatılırldı

Kentlerin Estetiği Masaya Yatılırldı

Kayseri Büyükşehir ve Esenler Belediyesi ortak panel düzenledi.

15.04.2013 09:30

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Esenler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Estetik Açısından Mekan Okuması" konulu panelle ülkemizdeki ve dünyadaki değişik imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen panele meclis üyeleri, üniversitelerin mimarlık bölümünden öğretim görevlileri ve öğrenciler ile belediyelerin imar ve şehircilik bölümü görevlilerin katıldı.

Panelin Açılış konuşmasını yapan Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mazhar Bağlı, amaçlarının dünyadaki değişik uygulamalar ve çalışmalardan oluşan birikimleri ülkemize yansıtabilmek olduğuna dikkat çekerek, "Toplumumuzun sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasın çizgisini kaybetmeden yeni bir yol haritasıyla kentlerimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi ve huzurlu bir dönüşümle restore edilmesini sağlamak amacıyla çalışıyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından başlayan panelde Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay Arıkboğa "Dönüşümü Nasıl Alırdınız? Kentsel Dönüşüme İlişkin Farklı Yasal Çerçeveler", Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Öğrencisi Funda Budak "Güneyin Paris'inden Batı Akdeniz'in Başkentine: Barselona'da Kentsel Dönüşüm", Esenler Belediyesi'nden Dr. Hasan Taşçı "Kentsel Mekanda Hareketin Estetiği", İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayşe Şentürer "Kentsel-Kamusal Mekanda Yaratıcı Dokunuşlar", Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Can ise "Kent Estetiği Üzerine Bir Parça Söz" başlıkları altında uygulamalı örnekler anlatıldı.

Yaklaşık 3 saat süren panel sonrası panelistlere günün anısına birer plaket verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kentlerin Estetiği Masaya Yatılırldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement