Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı

Kılıçdaroğlu\'nun Konvoyuna Saldırı

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Çok kötü bir yerdeydik.

26.08.2016 17:57

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Çok kötü bir yerdeydik. O toplumun bütünü imha bile edilebilirdi. Çünkü müthiş bir dağ bir viyadük, bir vadi. Oradan kurtuluş şansımız olmazdı ama güvenlik güçlerimizin üstün çabasıyla bertaraf edildi." dedi.

Taştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün programı nedeniyle Kars, Ardahan ve Artvin sınırlarında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunduğunu belirtti.

Saldırı anını bizzat yaşadığını anlatan Taştan, şöyle konuştu:

"Çok kötü bir yerdeydik. İmha bile edilebilirdi o toplumun bütünü. Çünkü müthiş bir dağ, bir viyadük, bir vadi. Oradan kurtuluş şansımız olmazdı ama güvenlik güçlerimizin üstün çabasıyla bertaraf edildi. Bir asker şehit oldu, ona çok üzüldük ama gerçekten korkunçtu. İnsanların gözünde o tedirginlik, o panik müthiş bir şeydi. Yaşadılar, ama biz teskin etmeye çalıştık. İnsanın aklına her şey geliyor. Allah'ın verdiği bir can var elbette, bir gün vereceğiz. O da bu ülkemize feda olsun ama çok kötü, hunharca bir saldırıydı. Nefretle kınıyorum. Şavşat'ı 20 kilometre geçtiğimizde silah sesleri duyuldu. Koruma ekibi çok ciddi performans göstererek, teröristlerin açtığı ateşe anında karşılık verildi ve teröristler bertaraf edildi. Çok kısa süre içinde de güvenlik kuvvetleri ve yakın korumaları Sayın Genel Başkanımızı olay yerinden çıkardı. Daha sonra Şavşat Kaymakamlığı'na geçildi. Genel başkanımız burada geçmiş olsun dileklerini kabul etti."

Taştan, terör belasından Türkiye'nin kurtulması için birlik olmanın önemine değinerek, yüzyıllardır süren kardeşliğin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Çok sayıda insanın kendisini ziyaret ettiğini, yüzden fazla telefon aldığını aktaran Taştan, "Başta biz CHP olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin hepsini nefretle kınıyoruz. Genel başkanımız olay karşısında hakikaten çok soğuk kanlı davrandı ve gereğini yaptı. Programını yerine getirmek için de ciddi bir kararlılık göstermiştir. Kendisini kutluyoruz, arkasındayız." diye konuştu.

Taştan, genel başkanlarının yalnız olmadığını, bütün Türkiye'nin ve örgütlerinin arkasında olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Saldırıyı demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Biz CHP olarak terörden ve darbelerden en çok zarar gören partiyiz. Onun için yılmayacağız, usanmayacağız, bıkmayacağız. Bu programlarımız devam edecek. Bizi sindiremeyecekler, doğruları söyleyeceğiz. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bütün Ardahan halkına genel başkanım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Sayısız insan bizimle ilgilendi."

Taştan, ayrıca Şavşat ilçesindeki yetkililerin kendilerine çok yakın ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement