Kula'da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kula'da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Kula\'da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Manisa Kula İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Hareket Sağlık, Sağlık Gülmektir sloganıyla obeziteye karşı sağlık yürüyüşü düzenlendi.

22.11.2014 19:13

Manisa Kula İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Hareket Sağlık, Sağlık Gülmektir sloganıyla obeziteye karşı sağlık yürüyüşü düzenlendi.

Kalp Damar Hastalığı ve Obezite'de farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe; Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Aslı Ayyıldız, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Eğitim-Bir Sen Kula Temsilciliği Başkanı Adem Sümen, Kula Toplum Sağlığı Merkezi personeli, öğretmenler, öğrencilerin de aralarında bulunduğu 250 kişi katıldı. Kula Kaymakamlık binası önünde başlayan yürüyüş, Kula 1 Nolu Sağlık Ocağı önünde sona erdi. Yürüyüş boyunca Sağlık için yürüyelim, Obezite yürüyüşle önlenebilir sloganları atıldı. Yürüyüşe katılanlara su ve elma ikram edildi.

HAREKETSİZ YAŞAM UYARISI

Yürüyüş ile ilgili acıklama yapan Ayyıldız, Hepimizin bildiği gibi teknolojinin hayata geçirdikleri asansör, otomobiller, bunlar bizi maalesef tembelliğe sevk etti ve bizim hareket ihtiyacımız arttırdı. Bu nedenle sağlıklı yaşam için Sağlık Bakanlığının bize vermiş olduğu program doğrultusunda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Raşit Çarpan'a teşekkür ediyorum. Her cumartesi yürüyeceğiz diye konuştu. Çağın en önemli iki hastalığının kalp damar hastalığı ve obezite olduğunu vurgulayan Ayyıldız, Bu iki hastalığında başlıca nedeni hareketsiz yaşam tarzıdır. Türkiye'de bir çok kişi hareketsiz yaşam tarzını benimsemiş durumda. Bu da hastalıklara davetiye çıkarıyor. Düzenli aralıklarla yapılan yürüyüşler yeteri derecede kullanılmayan kas ve eklemlerin zamanla esneklik yeteneklerinin kaybedilmesinin önüne geçmektedir. Bu da kan damarlarının elastikiyetlerini korumasına, halsizlik ve solunum sıkıntısının önüne geçilmesine yardımcı olur. Felç riskini azaltır ve kan basıncını da düzenler. Şişmanlık riskini azaltarak, sindirimi kolaylaştırır dedi.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Obezite ile ilgili farkındalık oluşturabilmek için okullarımız ve toplum sağlığı merkezimizle yaptığımız çalışma için buradayız. Toplumda obezitenin farkındalık yaratması önemli bir olay sağlık için artık bundan sonra bu tür faaliyetlere daha fazla önem vermek gerektiğine inanıyorum dedi. Yürüyüşe katılan Kula Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Sümen, Obezite çağımızın hastalığı. Çocuklarımız abur cubur yemesinler, meyve yesinler, sebze yesinler sağlıklı beslensinler diye dikkat çekmek için bu gün yürüyüş yapıyoruz. İnşallah gelecek nesil sağlıklı olur diye düşünüyorum diye konuştu.

Hasan YİĞEN KULA (Manisa), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kula'da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement