Likya- Kalkan Yemek Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Likya- Kalkan Yemek Şenliği Yapıldı

Likya- Kalkan Yemek Şenliği Yapıldı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde aşçılar yöresel lezzetleri tanıtmak için yarıştı.

04.06.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde aşçılar yöresel lezzetleri tanıtmak için yarıştı. Kalkan Restorancılar Derneği'nin Kaş Belediyesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kalkanlılar Derneği'nin desteğiyle bu yıl 2'incisini düzenlediği Likya- Kalkan Yemek Şenliği, Kalkan Yat Limanı'nda yapıldı. Şenliğe, Kaymakam Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci, Kaş Emniyet Müdürü Murat Şahin, Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarlı, milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileriyle yerli ve yabancı tatilciler katıldı.

Kalkan caddelerindeki yürüyüşle başlayan şenlikte, çeşitli yörelerin halk oyunları gösterileri sunuldu, yöresel sanatçılar konser verdi. Yöresel yemekler gelenlere ikram edilirken, bazı aşçıların meyveler üzerinde yaptığı gösteriler dikkati çekti. Temel yemekler ve tatlılar olmak üzere 2 dalda yapılan yarışmada, 7 kişilik jüri görev aldı. Temel yemeklerde birinciliği Murat Gedimen, ikinciliği İsa Mutlu, üçüncülüğü Bayram Çıralı kazandı. Tatlılarda birinciliği Dursade Uysal, ikinciliği Cansel Albay, üçüncülüğü de Carola Bıçakçı ve İsa Bilgiç paylaştı.

Kaymakam Selami Kapankaya, Kaş'ın yemeği, kültürü, sanatı ve gelenekleriyle dünyada yer alması gerektiğini anlatırken, "Bütün dünyadan gelen turistlere bunları tanıtabilmeliyiz, tattırabilmeliyiz. Tabi ki bunları yaşattığımız sürece, yeni yetişen gençlerimiz de bunları öğrenmiş olacak" diye konuştu.

Kalkan Restorancılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz de "Bu yıl 2'ncisini düzenlemiş olduğumuz yöresel Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde amacımız yıllarca yöremizde pişen yemekleri gelen misafirlerimize tanıtmak ve tattırmak. Bu amaçla aşçılarımız yemekler pişiriyor. Yöreseldir, doğal malzemeler kullanılıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Likya- Kalkan Yemek Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement