Lösemi Hastası İlim İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası İlim İçin Seferber Oldular

Lösemi Hastası İlim İçin Seferber Oldular

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde lösemi hastası 10 yaşındaki İlim Akyar'ın sağlığına kavuşabilmesi amacıyla, gerekli kemik iliği için kök hücre kan bağışı kampanyası başlatıldı.

18.11.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde lösemi hastası 10 yaşındaki İlim Akyar'ın sağlığına kavuşabilmesi amacıyla, gerekli kemik iliği için kök hücre kan bağışı kampanyası başlatıldı. Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, polisler ve vatandaşlar kan bağışında bulundular.

Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Melih Emin Akyar'ın kızı İlim Akyar, Bolu'da bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi görürken, ilik nakli için gerekli donörün bulunabilmesi için seferber olundu. Bugün, Kızılay görevlileri Akçakoca Kaymakamlığı'nda İlim için gerekli donörün bulunabilmesi için kan aldı. Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, polisler, kaymakamlıkta çalışan memurlar ve vatandaşlar kan bağışında bulundular.

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kök Hücre Proje Başkanı Dr. Savaş Koç, Türkiye'de kök hücre nakli bekleyen 800 hasta bulunduğunu belirterek, " Sağlık Bakanlığı'yla 2013'te yapılan protokol kapsamında kök hücre kabulüne başlandı. Bugün burada kök hücre bağışı kapsamında hasta bazlı bir çalışma yapmaktan ziyade, kurulacak olan kemik iliği bankasına gerçekten istekli, yıllar sonra oluşabilecek eşleşme durumunda bağış yapmak isteyenleri kabul ediyoruz" dedi. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası İlim İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement