Öldürülen AK Parti Eski Belde Başkanı Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Öldürülen AK Parti Eski Belde Başkanı Toprağa Verildi

Öldürülen AK Parti Eski Belde Başkanı Toprağa Verildi

Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel toprağa verildi.

18.01.2015 19:39

Kuşadası'na bağlı Davutlar beldesinde dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel toprağa verildi.

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Zeynel Abidin Çengel'e İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Kalbine ve kalçasına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiği belirlenen Çengel'in cenazesi, tamamlanan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Çengel için ikindi namazını müteakip Davutlar Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, İstanbul Vali Yardımcısı ve Kuşadası eski Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçam, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, AK Parti eski il Başkanı Sadık Atay, AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı Ali Kara ile siyasetçiler, turizmciler, işadamları ve Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ile Söke'den gelen yüzlerce kişi katıldı. Cenaze törenine yoğun katılım nedeniyle Davutlar merkezinden geçen yol trafiğe kapatıldı. Göz yaşlarının sel olduğu törende, cenaze namazının ardından eller üzerinde taşınan Çengel, Davutlar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çengel ailesi, cenazenin defnedilmesinden sonra taziyeleri kabul etti.

ÖLDÜRÜLMESİ KUŞADASI VE DAVUTLAR'I YASA BOĞDU

Bilindiği gibi, Kuşadası'na bağlı Davutlar'da AK Parti'nin eski belde başkanı ve işadamı 55 yaşındaki Zeynel Abidin Çengel, dün akşam saat 20.00 sıralarında Davutlar merkezindeki evine gitmekteyken, iki araçtan inen kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Vücudunun çeşitli yerlerine 7 kurşun isabet alan Çengel, olay yerinde hayatını kaybetmiş, olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlatan polis olayda kullanılan aracın sahibini gözaltına almıştı. Saldırganların isimlerini belirleyen polis, şüphelilerin yakalanması için Davutlar ve Söke'de operasyonlarını sürdürüyor. Kuşadası'nda 4 dönem üst üste AK Parti Davutlar belde başkanlığı görevini yapan ve Davutlar'ın mahalleye dönüşmesiyle bu görevinden ayrılan 55 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Zeynel Abidin Çengel, Kuşadası'nın en tanınmış ve ünlü işadamları arasında yer alıyordu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürülen AK Parti Eski Belde Başkanı Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement