Özbekistan'da Şanghay İşbirliği Örgütü Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Şanghay İşbirliği Örgütü Toplantısı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

24.05.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

Örgüte üye Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan dışişleri bakanlarının Taşkent'te başlayan toplantısı öncesinde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından toplantı salonuna geçildi.

ŞİÖ dönem başkanı Özbekistan'ın Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıda Haziran ayında Taşkent'te düzenlenecek ŞİÖ zirvesinde ele alınacak gündem ve imzalanması öngörülen dokümanların görüşüleceğini belirtti.

Toplantıda, örgüte üye ülkeler arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektifleri ile bu ülkelerin örgüt bünyesindeki işbirliği meselelerinin ele alınmasının yanında tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel konuların da gözden geçirilmesi bekleniyor.

ŞİÖ dışişleri bakanları, ayrıca 23-24 Haziran'da Taşkent'te yapılacak ŞİÖ devlet başkanları zirvesinde görüşülecek gündem ve imzalanması öngörülen anlaşmalara ilişkin görüşmelerde bulunacak, zirvenin hazırlıklarını gözden geçirecek.

Toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan Idrisov, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile ŞİÖ Genel Sekreteri Raşit Alimov ve örgütün Bölgesel Terörle Mücadele Yapısı İcra Komitesi Direktörü Yevgeniy Sisoyev katılıyor.?

Haziran ayında yapılacak zirvede örgütün faaliyetlerinin genişletilmesine ilişkin önemli kararların alınması öngörülüyor.

Özbekistan, Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan tarafından 1996 yılında kurulan ŞİÖ'ye 2001 yılında katılmıştı. ŞİÖ'de Hindistan, Afganistan, İran, Moğolistan ve Pakistan gözlemci, Belarus, Türkiye ve Sri Lanka da diyalog ortağı olarak yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Şanghay İşbirliği Örgütü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement