Özbekistan-İran Siyasi İstişare Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan-İran Siyasi İstişare Toplantısı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 5. Özbekistan-İran Siyasi İstişare Toplantısı yapıldı.

13.03.2017 19:36

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 5. Özbekistan- İran Siyasi İstişare Toplantısı yapıldı.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığındaki toplantıya İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı İbrahim Rahimpur başkanlığındaki heyetin yanı sıra İran'ın Taşkent Büyükelçisi Bahman Agarazi Dormani de katıldı.

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve geleceğine ilişkin meseleler ile tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel konular ele alındı.

Özbekistan-İran ilişkileri ile iki ülkenin Birleşmiş Milletler, Şanghay İşbirliği Örgütü ve İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki ilişkilerinde görülen olumlu eğilimlerin vurgulandığı toplantıda, iki tarafın da ekonomik, yatırım, ulaşım ve taşımacılık alanlarındaki ilişkilerin derinleşmesinden yana olduğu ifade edildi.

Bu kapsamda her iki ülkenin Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Umman arasında ulaşım koridorunun faaliyete geçirilmesinin önemine işaret edildi.

Toplantıda iki ülke arasındaki siyasi istişare toplantılarının daimi olarak yapılmasının ikili ilişkilerin gündemindeki güncel meselelerin ele alınması ve iş birliğinin her iki ülkenin menfaatlerine uygun yönlerinin birlikte belirlenmesine imkan sağlayacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan-İran Siyasi İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement