Puzzle Hız Yarışması Terör Kurbanına İthaf Edildi - Son Dakika
Güncel

Puzzle Hız Yarışması Terör Kurbanına İthaf Edildi

3. Türkiye Puzzle Hız Yarışması, Beşiktaş'taki terör saldırısında yaşamını yitiren Selin Çelik anısına gerçekleştirilecek.

12.03.2017 11:38

3. Türkiye Puzzle Hız Yarışması, Beşiktaş'taki terör saldırısında yaşamını yitiren Selin Çelik anısına gerçekleştirilecek.

"Puzzle Dikkat ve Sabır İster Biz ise Hız!" sloganıyla 2015'te ilk kez düzenlenen Türkiye Puzzle Hız Yarışmasının üçüncüsünün ön elemeleri ve seçmeleri, 25 Mart'ta İstanbul Torium Alışveriş Merkezinde yapılacak.

Yarışmanın finali ise 26 Mart'ta Kats Sahne Esentepe'de gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden 20 Mart'a kadar başvuru yapılabilecek yarışmayla ilgili detaylı bilgiye "www.turkiyepuzzle.com" adresinden ulaşılabilecek.

Yarışmayı düzenleyen Özensan AŞ'nin genel koordinatörü Pelin Çelik, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, 10 Aralık 2016'da tüm Türkiye'nin bir kez daha terör saldırısının acısını yüreğinde hissettiğini belirtti.

En küçük kardeşi Selin Çelik'in hain saldırıda ağır yaralandığını ve 11 Aralık'ta hayatını kaybettiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"2015'ten beri düzenlediğimiz Türkiye Puzzle Hız Yarışması bu sene kardeşim Selin Çelik'e ithaf edilmiştir. Puzzle bir sabır ve dikkat sanatıdır. Tüm ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Bu zor günlerde 7'den 70'e her yaşta insanın severek yaptığı yap-boz (puzzle) ile ilgili Türkiye çapında yarışma düzenleyerek, kaybımızı yaşarken aynı zamanda sabrımızla hareket ederek normal yaşamlarımızı devam ettirmeye çaba gösteriyoruz. Puzzleseverler bu yarışmayla hem yarışacak hem de Avusturya Liseliler Derneğinin saldırıda yaşamını kaybeden Görkem Yazıcı&Selin Çelik Eğitim Bursuna katkıda bulunacaklar."

Çelik, yarışmanın 2 aşamalı yapılacağını ve katılımın 18 yaş üstündeki herkese açık olduğunu aktardı.

Seçmelerde adaylara 500 parçalık puzzle sunulacağını, 26 Mart'taki finallere ise seçmelere katılanlar arasından yap-bozu kurallar çerçevesinde en hızlı şekilde bitiren 20 kişinin davet edileceğini belirten Çelik, şu bilgileri verdi:

"Final katılımcılarına yarış için yarışma organizasyonu tarafından puzzle, yarış başlangıcında verilecek. Tüm yarışmacılar için yarışma süresi 8 saat ile sınırlandırıldı. Yarışmanın kazananları da web sitesi üzerinden aynı gün ilan edilecek. Yarışma sonunda ilk üç yarışmacıya hediye çeki ve konaklama ödülleri verilecek. Dünya Puzzle Günlerini organize eden Avusturyalı Günther Simetsberger de ülkemize gelerek hem eleme hem de finalde 3. Türkiye Puzzle Hız Yarışmasının onur konuğu olarak aramızda bulunacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Puzzle Hız Yarışması Terör Kurbanına İthaf Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement