Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ziyaret ettiği Irak'ta mevkidaşıyla bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ziyaret ettiği Irak'ta mevkidaşıyla bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ziyaret ettiği Irak\'ta mevkidaşıyla bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'le Bağdat'ta bir araya geldi.

06.02.2023 13:38  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'le Bağdat'ta bir araya geldi.

Lavrov ve Hüseyin, Irak Dışişleri Bakanlığında görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Iraklı Bakan Hüseyin, Rus mevkidaşıyla Rusya- Ukrayna savaşına dair gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Ülkesinin savaşlardan çok çektiğini dile getiren Hüseyin, "Rusya ve Ukrayna savaşında ateşkes çağrımızı yineliyoruz ve bu yönde atılan adımları destekliyoruz. Uluslarası bu krizin barışçıl müzakere yollarıyla sonlandırılmasından yanayız." dedi.

Bağdat ve Moskova arasındaki ikili ilişkileri de masaya yatırdıklarını anlatan Hüseyin, iki ülke arasında tarihi ilişkilerin yanı sıra ekonomik, ticari, güvenlik ve askeri alanda işbirliğinin bulunduğunu kaydetti.

Rus şirketlerinin Irak'ta petrol ve doğal gaz alanındaki yatırımından bahseden Irak Dışişleri Bakanı, "Çarşamba günü üst düzey heyetle ABD'yi ziyaret edeceğiz. ABD'de Rusya'ya yaptırım sorununu görüşeceğiz. Bu yaptırımların Irak'a (Ülkedeki Rus şirketlerine) uygulanmaması gerekir. Çünkü Rusya ile işbirliğimiz sürüyor ve Irak sahasında aktif Rus şirketleri bulunuyor." diye konuştu.

-"Irak'la görüşmeleri sürdüreceğiz"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Irak ve Rusya arasındaki ilişkileri ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdıklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki ortak çalışma grubunun yakında Bağdat'ta toplantı düzenleyeceğini aktaran Lavrov, "Rusya ve Ukrayna arasındaki krize yönelik Irak'ın barış çağrılarını destekliyoruz." dedi.

Iraklı mevkidaşıyla Körfez bölgesindeki gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirten Lavrov, "Bölgesel gelişmelerle ve Filistin meselesiyle ilgili Irak ile görüşmeleri sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Rus şirketlerin " Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) petrol ve gaz alanında yatırım yapıp yapmayacağıyla ilgili soru üzerine Lavrov, IKBY'deki yatırımlarının Bağdat merkezi yönetiminin onayına bağlı olacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Irak'taki temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililerle de görüşecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ziyaret ettiği Irak'ta mevkidaşıyla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement