Şafak Pavey, Gönüllü Kadınlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şafak Pavey, Gönüllü Kadınlarla Buluştu

Şafak Pavey, Gönüllü Kadınlarla Buluştu

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın seçim çalışmasında görev yapan gönüllü kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ile bir araya geldi.

08.03.2014 17:19

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın seçim çalışmasında görev yapan gönüllü kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, İnci Çayırlı'nın gerçekleştirdiği mini konserle başladı. Etkinliğin açılış konuşması yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, günlük anmaları kabul etmediğini ifade ederek, kadınların sadece 1 gün değil, 365 gün değerli olduğunu söyledi. Ataç, "31 Mart'ta daha aydınlık, daha çağdaş bir Türkiye'ye uyanacağız. Türkiye Eskişehir olsun, yolunuz açık olsun" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise, Türkiye'nin her yerinde Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyelerini örnek gösterdiklerini kaydederek, "Çok garip bir dönemden geçiyoruz. Kadınlarımızın içinde bulunduğu iç parçalayıcı tablodan bahsetmek istemiyorum çünkü bu kültürel acımasızlıkta savaşmak için buranın doğru yer olmadığını düşünüyorum. Bu salonda toplanan aynı dünya görüşünü paylaşan kadınlar olarak her zaman mücadele veriyoruz. Ben size başka şeylerden bahsetmek istiyorum, başka bir utançtan bahsetmek istiyorum, erkek siyasetinin ne demek olduğunu fark ettiğim bir kayıttan bahsetmek istiyorum. Korkunç bir ahlak anlayışının, sahte dindarların, ahlaksızlığın seviyesizliğiyle ortak olan hükümetin ortaya çıkan kayıtlarından... Dün demokratik hakkını kullanan bir kadının Eskişehir'de yerde sürüklenmesi ile ahlaksızlarla birlikte hareket eden hükümet, akıl almaz yolsuzluk pazarlıkları, bu korkunç bir toplumsal şizofreni ve kabul hali... Ahlaksızlık bize ait bir kavram değil, çamur deryasına gömülmüş hükümete ait. Biz köklü ve asil bir toplumuz, bu uyku halindeki durumumuzdan çıkmamız ve görmeyenlere hatırlatmamız gerekiyor. Bu yapılanlara asla izin vermiyoruz" diye konuştu.

Etkinlik sonunda Ataç, Pavey'e Nazım Hikmet'in portresini hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şafak Pavey, Gönüllü Kadınlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement