Salihi: Ateşkes, Gazze'nin Başarısıdır - Son Dakika
Güncel

Salihi: Ateşkes, Gazze'nin Başarısıdır

Salihi: Ateşkes, Gazze\'nin Başarısıdır

İran Dışişleri Bakanı Salihi, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin Gazze'nin başarısı olduğunu söyledi.

22.11.2012 13:26  Güncelleme: 16:06

D-8 zirvesi için Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin Gazze'nin başarısı olduğunu söyledi. Salihi, "Bunun İsrail rejimine çok büyük bir ders olduğunu düşünüyorum. İsrail'in tekrar böyle bir şeyi Gazzeliler üstünde test etmeyeceklerini umuyorum. Gazze ateşkesini destekleyen bütün ülkelere teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Salihi, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr, Endonezya Dışişleri Bakanı Morty M. Natalegava ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile yaptığı 5'li toplantın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazzeliler'in ne yapabileceklerini gösterdiklerini belirten Salihi, "Gazze'nin zaferini kutluyorum. Bunun İsrail rejimine çok büyük bir ders olduğunu düşünüyorum. İsrail'in tekrar böyle bir şeyi Gazzeliler üstünde test etmeyeceklerini umuyorum" dedi.

Barışa katkısı olan ülkeleri de unutmamak gerektiğine dikkati çeken Dışişleri Bakanı Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süreçte rol oynayan ülkelere teşekkür ediyorum. Ancak, İran'ın da bu barış ve ateşkes sürecinde önemli katkılarının olduğunu hatırlatmak istiyorum. Gazze'nin geleceği için konuşamam. Umarım Gazze halkı geleceğini kendi belirleme iradesine sahip olur. Türkiye, Mısır, Endonezya ve Pakistan dışişleri bakanlarıyla yaptığımız toplantıda, Suriye konusu da gündeme geldi. Suriye konusunda İran ile Türkiye'nin fikir ayrılığından daha çok ortak noktaları ve ortak menfaatleri var."

Salihi, İran'ın Suriye halkının da geleceklerini kendilerinin tayin etmesini istediğini belirtirken, Arap baharına da gönderme yapıp, "Bağımsızlık için inancınızı korursanız, kimse sizin üstenizden gelemez" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salihi: Ateşkes, Gazze'nin Başarısıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement