Silopi?de Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Güncel

Silopi?de Darbe Girişimine Tepki

Silopi?de Darbe Girişimine Tepki

Silopi'de darbe girişimine tepkiMehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(ŞIRNAK),(DHA) - Şırnak'ın Silopi İlçesinde yaşayan vatandaşlar dün gece meydana gelen darbe girişimine tepki gösterdi.

16.07.2016 18:33

Silopi'de darbe girişimine tepki

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(ŞIRNAK),(DHA) - Şırnak'ın Silopi İlçesinde yaşayan vatandaşlar dün gece meydana gelen darbe girişimine tepki gösterdi.

Silopi'de yaşayan esnaf ve vatandaşlar, dün gece bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine tepki gösterdi.

İlçe esnaflarından Celal Bilgeç, darbe girişiminin bir vathşet niteliğinde olduğunu belirterek, "Ceplerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorlar. Ama Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. Bunların terörden hiçbir farkı yoktur. Amaçlarına ulaşmayacaklar. Bunu kınıyoruz"dedi.

Silopili vatandaşlardan İrfan Bilen ise askerin halkın gözbebeği olduğunu ifade ederek,"Devletin silahlarını ve zırhlı araçlarını kullanarak 70'li yıllardaki gibi davranan ordumuzun içindeki bu hainler emellerine ulaşmayacaktır ve ulaşmamıştır. Asker bizim göz bebeğimizdir. Ancak namlusunu millete çevirmiş. emrini komutanlarından değil de başka yerlerden alan. kalkışmaya katılan bu insanlar Türk askeri olamaz"diye konuştu.

Dün gece yaşanan darbe girişimini kınadıklarını belirten vatandaşlardan Selahattin Dizlek, "Seçilmiş iktidara yönelik yapılan bu girişimin karşısındayız. Halkın iradesine yönelik meydana gelen bu tür girişimlerin bir daha olmaması ümidini taşıyoruz. Halk olarak her halükarda darbelere karşı seçilmiş iktidarın yanındayız. Ülkemizde huzur, barış istiyoruz, güzellikler istiyoruz ve bir daha bu tür şeylerin olmamasını istiyoruz"dedi.

Darbe girişiminin halkın desteği ile olumsuz sonuçlandığını belirten Eğitim Bir-Sen Silopi Şube Başkanı Bilal Aksoy,"Bu süreçte devletimize, milletimize, hükümetimize bağlılığımızı halkımız bir kez daha kanıtlamış oldu.Cumhurbaşkanımız halkın sokaklara çıkması talimatında bulundu. Demokrasiye olan güvenimiz ile bizler meydanlarda olacağız. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatı gelmeyene kadar meydanlardan ayrılmayacağız. Darbeye karşı dimdik ayakta duracağız. Türkiye'nin demokrasiye inancı ve halkın demokrasiye olan güveni tamdır. Dolayısıyla tüm dünyaya, darbecilere, paralelcilere darbenin Türkiye de artık yerinin olmadığını ve bundan sonra yapılacak her türlü girişimin bertaraf edileceğini, hükümetimizin yanında olduğumuzu tüm duyuruyoruz"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi?de Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement