YPG'li Tunç'un Cenazesi Silopi'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

YPG'li Tunç'un Cenazesi Silopi'de Toprağa Verildi

YPG\'li Tunç\'un Cenazesi Silopi\'de Toprağa Verildi

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD terör örgütü ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Tunç'un cenazesi, memleketi Şırnak'ın Silopi ilçesinde toprağa verildi.

29.05.2015 10:39  Güncelleme: 10:58

Ypg'li Tunç'un cenazesi Silopi'de toprağa verildi

Suriye'nin Kobani kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Tunç'un cenazesi, bugün memleketi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde toprağa verildi.

Suriye ile sınırı bulunan Şanlıurfa'nın Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suruç İlçesi'ne getirilen YPG'li Mustafa Tunç'un cenazesi karayolu ile memleketi Silopi'ye getirildi. Akşam saatlerinde kalabalık bir grup tarafından ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Nerdüş Köprüsü'nde karşılanan Tunç'un cenazesi, Nur Mahallesi'nde bulunan Kevser Cami'ine götürüldü. Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Tunç'un cenazesi omuzlarda yaklaşık 2 kilometre taşınarak, Başak Mezarlığı'na götürüldü. Yapılan tören ve duaların ardından Tunç'un cenazesi defnedildi.

Cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekili adayı Aycan İrmez, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, Mustafa Tunç'un yakınları ve çok sayıda Silopili vatandaş katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YPG'li Tunç'un Cenazesi Silopi'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement