Şırnak'tan Kahreden Haber: 2 Şehit - Son Dakika
Güncel

Şırnak'tan Kahreden Haber: 2 Şehit

Şırnak\'tan Kahreden Haber: 2 Şehit

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin kurduğu hain pusuda 2 asker şehit oldu, 1 asker ile 1 korucu da yaralandı.

04.08.2015 10:13  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK'lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırı sonucu bir Jandarma Uzman Çavuş ile bir Jandarma Er şehit oldu, bir Jandarma Erbaş ve bir Geçici Köy Korucusu yaralandı.

Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda her gün olduğu gibi bu sabah da mayın ve patlayıcı kontrolüne çıkan askerlerle köy korucuları, saat 08.00 sıralarında Araköy Mevkii'ne geldi.

ÖNCE BOMBA, ARDINDAN ROKETATAR VE SİLAHLARLA SALDIRI

Pusu kuran PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

2 ŞEHİT, 2 YARALI

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında,bir Jandarma Uzman Çavuş ile bir Jandarma Er şehit oldu, bir Jandarma Erbaş ve bir Geçici Köy Korucusu da yaralandı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

UZMAN ÇAVUŞ'UN EVİNE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Baba İbrahim Acar ve şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken şehidin ablası fenalık geçirdi. Şehidin evine gelen ambulansta ilk müdahalesi yapılan abla, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Acı haberin duyulmasının ardından yakınları şehidin evine akın ederken, şehidin babasının oturduğu binaya Türk bayrakları asıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, bugün (4 Ağustos) saat 7.23'te Şırnak merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın/ El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın/ EYP Arama Timine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlendiği, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu bildirdi. Saldırı sonucu bir Jandarma Uzman Çavuş ile bir Jandarma Er şehit oldu, bir Jandarma Erbaş ve bir Geçici Köy Korucusu yaralandı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz." ifadesi yer aldı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında, 2 askerin şehit olması, 1 asker ve 1 geçici köy korucusunun da yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir telgraf gönderdi.



Cumhurbaşkanlığı, "Sayın Cumhurbaşkanımız telgrafında, menfur saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirterek, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz etmiş; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralı askerimiz ve yaralı köy korucusu için acil şifa dileklerini iletmiştir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'tan Kahreden Haber: 2 Şehit - Son Dakika


Advertisement