Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Irak'ın kuzeyinde Zap ve Metina kamplarındaki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

22.06.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın kuzeyinde Zap ve Metina kamplarındaki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Van'ın Çaldıran ilçesinde icra edilen operasyonda, 24 Mayıs 2016'da Çaldıran-Doğubayazıt yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen ve 16 Haziran 2016'da yolu keserek beş tırı yakan teröristlerden olduğu değerlendirilen 2 bölücü terör örgütü mensubu, beraberlerinde 2 kalaşnikof piyade tüfeği ve 8 şarjörü, 252 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, 2 el telsizi, bir kamera ve bir dürbünle birlikte ölü ele geçirildi.

Ayrıca dün düzenlenen hava operasyonuyla Diyarbakır'ın Lice, Hakkari'nin Şemdinli ilçelerindeki ve Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Metina kamplarındaki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 2 terör örgütü mensubu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna tuzaklanmış 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Gaziantep'te de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu 2 DAEŞ mensubu terörist yakalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement