Tomacı Polislere Yaralama Davası... - Son Dakika
Güncel

Tomacı Polislere Yaralama Davası...

Gezi eylemleri sırasında Taksim'e gitmek isterken TOMA'dan sıkılan su ile yaralanan Gökçe Algan'ın (30) şikayeti üzerine 2 polis memuru hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

24.11.2015 13:40

Gezi eylemleri sırasında Taksim'e gitmek isterken TOMA'dan sıkılan su ile yaralanan Gökçe Algan'ın (30) şikayeti üzerine 2 polis memuru hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatih Z. ile şikayetçi Gökçe Algan hazır bulundu. Sanık Fatih Z. savunmasında 63533 No'lu TOMA'da şoför olarak görev yaptığını, su sıkma işlemini ise Ömer S.K.'nın yaptığını belirtti. Kimseye zarar vermeden aracı kullanmaya çalıştığını belirten Fatih Z. "TOMA'lar içerisinde kamera sistemi mevcuttur. Ancak kullandığımız TOMA aracı model olarak eski bir araç olduğu için kamera sistemi net görüntü almaya uygun değildi. O dönemlerde arızalı olduğunu sanıyorum. Bizim kullandığımız TOMA'larda görüntülerde nokta hedef biçiminde herhangi bir görüntü kilitlemesi söz konusu değildir. Sadece genel olarak bulunduğu yöne ilişkin görüntüler içerir" dedi.

"KESİNLİKLE KİMSEYE HERHANGİ BİR ZARAR VERİCİ HAREKETİM OLMAMIŞTIR"

Sanık Fatih Z., davaya konu olayda amirlerin talimatlarına göre hareket ettiğini belirterek, "Ben yakın mesafeden su sıkılması olayını hatırlamıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Bugüne kadar kesinlikle kimseye herhangi bir zarar verici hareketim olmamıştır" diye konuştu.

"BİR ANDA NE OLDUĞUNU ANLAMADAN KENDİMİ YER KAPAKLANMIŞ VAZİYETTE BULDUM"

Şikayetçi Gökçe Algan ise, olay günü Taksim'e doğru ilerlediğini belirterek, "Taksim'e yaklaştıkça yol kalabalık hale gelmeye başladı.

500 metre ileriden müdahalenin başladığını ve ortalığa yayılan gaz bulutlarını hissettik. Kalabalık bulunduğu yerlere sığınmaya çalıştı. Ben de bir apartmana sığındım. Etraf çok yoğun gaz olduğu için apartmanın içinde de dayanamadım. Hava almak için dışarı çıktım. Gazdan etrafı göremiyordum, gözlerim yanıyordu. Bir anda ne olduğunu anlamadan kendimi yer kapaklanmış vaziyette buldum. Tekrar kalkmaya çalıştım. Yeniden yere düştüm. Üzerim sırılsıklam olmuştu. Bir müddet yatar vaziyette kaldım. O sırada tanımadığım bir şahıs gelip beni kolumdan tuttu" dedi.

"AYNADA KENDİME BAKTIĞIMDA PEMBE KIRMIZI RENGE BÜRÜNDÜĞÜMÜ GÖRDÜM"

Gökçe Algan, "Bir apartmanın ardından bir daireye girdim. Aynada kendime baktığımda pembe kırmızı renge büründüğümü gördüm. Çünkü boyalı su diye bir şey olduğunu daha öncede bilmiyordum. Boynumda ağrı hissettim. Omzumda kemik dışarı doğru fırlamış olduğunu gördüm. Olay sebebiyle köprücük kemiğinden ameliyat geçirmek durumunda kaldım. Kafa tramvası geçirdiğim söylendi. Sol kaburga altı bölümüne platin takıldı. Bu platin 6 ay sonra çıkarıldı. 6 ay işimden gücümden oldum. Olay sebebiyle maddi ve manevi yıprandım. Olayın psikolojik etkisini de halen üzerimden atabilmiş değilim. Beni yaralayan sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

EMNİYETTEN MÜDAHALE KONULARINDA YÖNERGE İSTENDİ

Mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak toplumsal olaylara müdahale (gaz ve su ile müdahaleler) konularında yönerge, talimat tarzı metinlerin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Diğer sanık polis Ömer S.K.'nın talimatla ifadesinin alınması için Van Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME SANIKLARIN 3'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Fatih Z.'nin 63533 numaralı TOMA'da şoför, şüpheli Ömer S. K.'nın ise operatör olarak görev yaptığı belirtildi. 31 Mayıs 2013 günü saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında şüphelilerin içinde bulundukları TOMA aracı ile Harbiye bölgesinde görev yaptıkları belirtilen iddianamede, şikayetçi Gökçe Algan'ın ise Harbiye'den Taksim'e doğru yürüdüğü anlatıldı. İddianamede izinsiz gösteri yürüyüşünü dağıtmak amacı ile şüphelilerin içinde bulunduğu TOMA'dan sıkılan suyun şikayetçi Gökçe Algan'ın düşerek yaralanmasına neden olduğu iddia edildi. İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde alınan sağlık raporunda, şikayetçi Gökçe Algan'ın sol omzunun üzerine düştüğü, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmayan kırığın yaşam fonksiyonlarına etkisi orta derecede olacak şekilde yaralandığı belirtildi. Şüphelilerin "Kasten yaralama" ve "Görevi kötüye kullanma" suçundan 10 aydan 3'er yıla kadar ayrı ayrı hapisleri isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tomacı Polislere Yaralama Davası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement