Zonguldak'ta Teneke Tavuk Kebabı Festivali - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Teneke Tavuk Kebabı Festivali

Zonguldak\'ta Teneke Tavuk Kebabı Festivali

Zonguldak'ta Teneke Tavuk Kebabı FestivaliZONGULDAK'ta, '4'üncü Ulusal Teneke Tavuk Kebabı ve Kültür Festivali' düzenlendi.

04.06.2016 15:59

Zonguldak'ta Teneke Tavuk Kebabı Festivali

ZONGULDAK'ta, '4'üncü Ulusal Teneke Tavuk Kebabı ve Kültür Festivali' düzenlendi.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği'nin, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, İl Özel İdare ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığıyla düzenlediği festival kortej yürüyüşü ile başladı. "Zonguldak'ın yöresel değerleri Türkiye ile buluşuyor" sloganıyla gerçekleştirilen festival yürüyüşü, Madenci Anıtı önünden başlayarak Valilik binası önünde sona erdi. Birlik Başkanı Osman Bayraklı, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ardından Birlik Başkanı Osman Bayraklı, teneke tavuk kebabının tanıtımı amacıyla festivali düzenlediklerini söyledi. Bayraklı, Zonguldak'ta bulunan 330 tavuk çiftliğinde yılda 38 milyon tavuk üretildiğini ve böylece beyaz et sektörüne destek olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de kenti sadece Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı olmaktan kurtarıp başka alanlara kanalize etmenin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Zonguldak'ın yöresel ürünlerinin sergilendiği Kültür Evleri'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından, daha önceden tenekede pişirilen bin tavuk, pilav ve ayranla birlikte halka dağıtıldı. Vatandaşlar, dağıtım noktasında yoğunluk oluştururken, 1 gün süren festival çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Teneke Tavuk Kebabı Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement