23 Nisan'a 1000 Çocuk
23 Nisan Etkinliğine 41 Ülkeden 1000 Çocuk Katılacak.
MALEZYALI ÖĞRENCİLER İZMİT'E GELDİ
Kocaeli'nde bu yıl Seka Park'ta kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine 41 ülkeden bin çocuk katılacak. Malezya Milli Eğitim Direktörü Sabri Ebubakar öncülüğünde ilk kafilede yer alan 30 kişilik Malezyalı öğrenci gurubu bugün İzmit'e geldi.
Dünya çocuklarının biraraya geleceği Kocaeli'nde 23 Nisan etkinliklerine katılacak öğrenci gurupları bugünden itibaren gelmeye başladı. Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 4 kıtandan gelecek olan 1000 çocuk 23-24 ve 25 Nisan günleri Sekapark alanındaki etkinliklere katılacak. Akşam saatlerinde de tüm ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan gala gecelerinde biraraya gelerek farklı kültürler ile kaynaşma imkanı bulacak.
41 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR GELİYOR
Etkinlik kapsamında Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Acaristan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İsveç, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Osetya, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Mozambik, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Venezuela ülkelerinden çocuklar Kocaeli'ne gelecek.