Aktay: "Terör Örgütü Adeta Siirt'i Cezalandırmak İstedi" - Son Dakika
Politika

Aktay: "Terör Örgütü Adeta Siirt'i Cezalandırmak İstedi"

Görüntü Dökümü : Vatandaşların alkış detayı AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın konuşması AK Parti Siirt Milletvekili Aktay: "Siirt'in teröre karşı tutumu nettir.

24.01.2016 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Vatandaşların alkış detayı

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın konuşması AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

"Siirt'in teröre karşı tutumu nettir. Siirt halkı geçmişte örgütün siyasi partisine oy verenler dahi teröre destek vermeyerek terörün hendek politikasını uygulamasına izin vermemiştir"

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, "Siirt'in teröre karşı tutumu nettir. Siirt halkı geçmişte örgütün siyasi partisine oy verenler dahi teröre destek vermeyerek terörün hendek politikasını uygulamasına izin vermemiştir" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Aktay, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, kentte meydana gelen son terör saldırısının ardından, halkın ortaya koyduğu tavrı takdirle karşıladıklarını söyledi.

Siirtlilerin tüm unsurlarıyla teröre prim vermeyeceklerini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Siirt'in teröre karşı tutumu nettir. Siirt halkı geçmişte örgütün siyasi partisine oy verenler dahi teröre destek veremeyerek terörün hendek politikasını uygulamasına izin vermemiştir. Bilakis şehit düşen polisimizin cenazesine sahip çıkarak tüm Türkiye'ye gür bir sesle göstermişlerdir. O cenazeye katılan tüm Siirtli hemşehrilerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Cenazeden sonrada taziye yerine Siirtlilerin gösterdiği rağbet kahraman polisimize cesaret ve moral vermiştir. Polisimizin yürütmekte olduğu çetin mücadele dolayısıyla kendilerini biraz daha yalnız hisetmemelerini sağlamışlardır."

AK Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyelerinin şehit polis memuru Yalçın Yamaner için hatim okuma kampanyası başlattığını anımsatan Aktay, böylesi manevi davranışların insanları duygulandıran çalışmalar olduğunu ifade etti.

Aktay, terör örgütü PKK'nın kentte barınamadığını ifade ederek, "Onun için Siirt'te tutunamayan bu terör örgütü şebekesi adeta Siirt'i cezalandırmak istedi ve dağ kadrosu gelip kendi eliyle Siirt'e eylem yapmaya, kendi eliyle gelip kazıp acaba 'Siirt'i de diğer bölge illerine benzetebilir miyiz' dedi. Allah onları muvaffak etmesin. Siirtliler sergiledikleri bu asil duruşla kendi kaderlerine başka türlü çok güzel biçimde sahip çıkmış oldular. Ulusal medyada da 'Siirt'in Duruşu' diye manşet olması yerinde bir başlık olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

"Akademisyenlerin bildirisi"

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili yayınladıkları bildiride imzası bulunan akademisyenlerden çoğunun bölgede yaşananlardan habersiz olduğunu vurgulayan Aktay, bildiride terör örgütünün halkı hedef alması ve yaşam alanlarında gerçekleştirdiği silahlı çatışmaları görmezden geldiğini aktardı.

Aktay, şunları kaydetti:

"Hangi devlet hangi Kürtlere karşı savaş açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti elinde silah olmayan kime karşı savaşmıştır? PKK'nın o propaganda makinelerinin taşıdığı bilgilerle değil gerçekten gelin sahada bir görün kim kime karşı savaş açmış, PKK Kürt müdür? PKK Kürtleri temsil etmiyor. PKK devletle milletin arasına girmiş bir fitne örgütüdür ve emperyalistlerin bu bölge üzerindeki uzantısıdır. Şu anda PKK'nın tek ajandası vardır: Kendilerini tutan, kendilerine bir ihaleyi vermiş olan emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki programlarını, planlarını hayata geçirmektir, başka bir ajandası yok. PKK'nın Kürtlerin hayatını iyileştirmek, Kürtlerin onurunu korumak, Kürtlerin bugün için herhangi bir şekilde şartlarını düzeltmek veya daha iyi bir hale getirmek gibi bir ajandası zinhar yoktur."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aktay: 'Terör Örgütü Adeta Siirt'i Cezalandırmak İstedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement