Bakan Kılıç: "Uygulamada Olan Şeyleri Vaat Ediyorlar" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Uygulamada Olan Şeyleri Vaat Ediyorlar"

Bakan Kılıç: "Uygulamada Olan Şeyleri Vaat Ediyorlar"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirerek, “Birçok vaatlerde bulunuyorlar.

03.06.2015 11:35

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirerek, "Birçok vaatlerde bulunuyorlar. Şu anda kanunda, yönetmelikte, uygulamada olan şeyleri vaat ediyorlar. Neye talip olduklarını bilmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız" dedi.

Gıda Borsası'ndaki esnafla sabah kahvaltısında bir araya gelen Bakan Kılıç, muhalefetin seçim için sundukları vaatlerin hepsini şuanda yaptıklarını söyledi. AK Parti olarak Türkiye'nin büyük hedefler doğrultusunda ne yapacağını konuştuklarını belirten Bakan Kılıç, "Ülkemizin geldiği noktada 'yarın ne yapacağız, ondan sonraki gün ne yapacağız, bir hafta sonra ne yapacağız'ı konuşmuyoruz. Biz şu anda 2023'te, 2051'de. 2071'de ne yapacağımızı konuşuyoruz. Ülkemizin büyük hedefler doğrultusunda ne yapacağımızı konuşuyoruz. Ekonomi anlamında baktığınız zaman gıda en temel değerdir. Ama bunun aynı zamanda iyi yönetilmesi hem de gelecekte nasıl bir yöntemle yolumuza devam edeceğimizin iyi anlaşılması gerekiyor. Türkiye'de tohum bankası yoktu, biz yaptık. Hep dışarıdan alıyorduk" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ: "MUHALEFET NEYE TALİP OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Muhalefetin seçim vaatlerini AK Parti hükümetinin yaptığını ve yapmakta olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Birçok şey konuşuluyor, birçok şey gündeme getiriliyor, birçok şeyler vaatlerde bulunuluyor. Geçen gün ben kendi alanımla ilgili yaşadım. Bulunan vaatler aslında şu anda gerçekte olanlar oluveriyor. Demek ki, neye talip olduklarını bilmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. Yani şu anda kanunda, yönetmelikte, uygulamada olan şeyleri vaat ediyorlar. Bunlar olacak iş değil. Tabi biz muhalefetin işini kolaylaştırdık. Şu anlamda kolaylaştırdık, onlar seçim beyannamesi hazırlarken önüne daha fazla koyuyorlar. 'AK Parti şunları yaptı, hükümet şunları yaptı, biz daha fazlasını yapacağız' diyorlar. Biz zaten onları yapıyoruz. Başka bir şeyiniz var mı? Yok. Özellikle Samsun ölçeğinde baktığımızda Samsun'un da tarım ile alakalı olarak büyük bir potansiyeli var. Belki de Türkiye'nin en bereketli toprakları Samsun'da ve bunu çok daha iyi kullanmamız gerekiyor. Bu anlamda yaptığımız bir takım çalışmalar var. Sizlerle beraber yapacağımız çalışmalar var. Samsun'un tarımsal yapısını hem tarımla hem de hayvancılıkla alakalı olarak gelişmesi noktasında bizi sıkıştırın. Daha fazlasını bizden isteyin. Beraberce bunları yapalım" şeklinde konuştu.

Kahvaltıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürü Ömer Altunsoy, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Gıda Borsası esnafı katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Uygulamada Olan Şeyleri Vaat Ediyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement