BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milli irade ne isterse o olur.

12.05.2016 13:59

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milli irade ne isterse o olur. Bunun karşılığı kandan bahsedenlerin demokratik olduğundan bahsedebilir miyiz?" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kısır çekişmeler yüzünden Türkiye'nin enerjisinin boş yere harcandığını savundu. 2012'de yeni anayasa çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapıldığını belirten Destici, buna karşın partilerin kendi iç meseleleri ve koltuk kavgaları nedeniyle yeni bir anayasa yapamayacaklarını öne sürdü.

Destici, "Türkiye 34 yıldır darbecilerin yaptığı darbe anayasasıyla yönetiliyor. 34 yıldır bu ülkeyi yönetenler ile Meclistekiler bu ayıbın ortağıdır. Geldiğimiz noktada görülen o ki Meclisteki partilerin yeni bir anayasa yapamayacakları ortaya çıkmıştır. Milletimiz bunu görmelidir." ifadesini kullandı.

CHP'nin Cizre raporuna eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi için "kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" açıklamasına tepki gösteren Destici, "Ne demek ancak kanla yapabilirsiniz? Demokrasiye inanan birisinin kullanabileceği ifadeler değil bunlar. Milli irade ne isterse o olur. Bunun karşılığı kandan bahsedenlerin demokratik olduğundan bahsedebilir miyiz?" dedi.

Destici, CHP heyetinin hazırladığı Cizre raporunu eleştirerek, raporda terörle mücadeleye zarar verecek ifadelerin yer aldığına dikkati çekti. Destici, şöyle devam etti:

"CHP bir rapor açıkladı. Güneydoğu'ya bir heyet göndermiş. 'Güvenlik güçleri aşırı güç kullanıyormuş.' Lafa bak beri gel. Ne kullanacak? Güvenlik güçleri her gün orada bombalarla mücadele ederken, kurşunlara hedef olurken, onlarca ilçemiz, beldemiz iç savaş halini yaşarken askerimiz, polisimiz ne yapacaktı? Anamuhalefet böyle derse AB'ye koz verir."

Emekli öğretmen Keş Dağı'na çıkacak

Öte yandan Destici'nin basın toplantısına katılan emekli öğretmen Mahmut Kemal Dilbirliği, üç gün önce Mudanya'dan Ankara'ya yürüyerek geldiğini belirterek, bir sonraki durağının Muhsin Yazcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü Keş Dağı olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement