İsrailli Bakandan Netanyahu ve Sisi Arasındaki Gizli Görüşmeye Doğrulama - Son Dakika
Politika

İsrailli Bakandan Netanyahu ve Sisi Arasındaki Gizli Görüşmeye Doğrulama

İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Gazze konusunda gizli görüşme gerçekleştirdiğini doğruladı.

14.08.2018 12:51

İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Gazze konusunda gizli görüşme gerçekleştirdiğini doğruladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Mayıs ayında Gazze konusunda gerçekleştirdiği gizli görüşme iddiaları İsrailli bakan tarafından doğrulandı.

İsrail Ordusunun radyosuna konuşan, İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon, görüşmeden haberdar olup olmadığının sorulması üzerine "Evet" yanıtını verdi. Kahlon, Gazze'de yapılacak her şeyin Mısır arabuluculuğu ile gerçekleştirileceği ifadesini kullandı.

İsrail televizyon kanalı Channel Ten, Netanyahu ve Sisi'nin İsrail'in Gazze ablukasının hafifletilmesi ve Gazze'deki alt yapının iyileştirilmesi konuları ile ateşkes koşullarını görüştüğünü öne sürmüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Mısır, Gazze bölgesinde İsrail ve Hamas arasında ateşkesin sağlanması için arabuluculuk yapıyor. - TEL AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsrailli Bakandan Netanyahu ve Sisi Arasındaki Gizli Görüşmeye Doğrulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement