Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Politika

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Teröristler artık kırsalda yürüyemiyor.

05.07.2016 21:08

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Teröristler artık kırsalda yürüyemiyor. Artık şehre inmeye başladılar." dedi.

AK Parti Bodrum ilçe teşkilatında partililerle bayramlaşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye uyruklu kişilerin vatandaşlık konusuna değinen Öztürk, "Bu konu siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Şunu herkesin bilmesi lazım, AK Parti şimdiye kadar girdiği her seçimi milletin rızası ve desteğiyle kazandı." dedi.

Türkiye'ye giriş yapan bazı Suriyelilerin Muğla'nın çeşitli ilçelerine de entegre olduğuna işaret eden Öztürk, "Bu vatandaşlar Bodrum'da da var. Bazı insanlar göstermelik iftar veriliyor. Orada bu kişilerin duygularını kullanmak değil, mesele bu kişilerin sorunlarına çözüm üretmek." diye konuştu.

Suriye uyruklu bu kişilerin bir yapı içerisinde olduğunu ve bir kimliklerinin olmadığını savunan Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz demiyoruz ki '3 milyon kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapacağız'. Suriye'den gelenler arasında doktor, mühendis gibi kişiler var. Bunlara devletimizin ihtiyacı var. Bu kişiler tabi ki devlet soruşturmasından geçecek. Herkes alınacak diye bir şey yok. Devletimiz bunu planlıyor. Herkes şunu bilsin ki, bu ülkenin neye ihtiyacı varsa bunu yapabilecek güçteyiz."

Öztürk, geçmiş dönemde İstanbul'dan Bodrum'a gelme süresinin 12 saati bulduğunu, ancak hükumetin yaptığı yatırımlarla bu sürenin ciddi anlamda kısaldığına işaret etti.

Türkiye'nin geçmiş dönemde bir ay sonrasının maaşının ödeyenemediğini ifade eden Öztürk, "Böyle bir ülkeden, IMF'nin önünde diz çökmüş bir ülkeden, Allah izin verirse kasasında bugün 100 milyar dolar parası olan ve dünyanın en büyük yatırımlarını yapan bir ülke halindeyiz." dedi.

Öztürk, Türkiye'nin artık kendi savunmasını, kendi tankını yaptığını, insansız hava aracına kendi füze sistemini bağlayan dünyadaki bir kaç ender ülkelerden bir tanesi durumuna geldiğine değindi.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröristler artık kırsalda yürüyemiyor. Artık şehre inmeye başladılar. Lice'deki operasyonda milyonlarca dolarlık malı gördünüz. Bu esrar Türkiye'de tüketilmeyecekti. Hala PKK'ya kendi ülkelerinde stant açtıran ülkelerin gençlerinin zehirlenmesini Türkiye önlüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement