Basketbol: Spor Toto World Cup 11 - Son Dakika
Spor

Basketbol: Spor Toto World Cup 11

Basketbol: Spor Toto World Cup 11

Hırvatistan: 71 Sırbistan: 88

23.08.2013 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbolda İstanbul'da düzenlenen Spor Toto World Cup 11'in açılış maçında Sırbistan, Hırvatistan'ı 88-71 yendi.

Ülker Sports Arena'da oynana mücadeledeye pota altında Nenad Krstic'i kullanarak başlayan Sırbistan, maçın başında 14-4 ile üstünlüğü ele geçirdi. Çeyreğin ikinci kısmında da Nemanja Bjelica'nın etkili oyunuyla üstünlüğünü sürdüren Sırbistan ilk çeyreği 21-13 önde kapattı. İkinci çeyreğe sert savunma yaparak başlayan Hırvatistan hücumda ise Dontaye Draper'ın bulduğu sayılarla oyunda dengeyi kurmayı başardı. Müsabakanın 14. dakikasında Andric'le farkı 4 sayıya (24-20) indiren Hırvatistan, oyun konsantrasyonunu yeniden yükselten Sırbistan karşısında öne geçemedi ve Sırplar, oyunma odasına 41-35 üstünlükle gitti.

İkinci devrenin ilk bölümüne takımlar pota altını kullanmaya çalışarak başladı. Hırvatistan, Tomic ve Tomas ile etkili olurken, Sırbistan, rakibine Katic ve Bjelica ile karşılık verdi ve son çeyreğe Sırbistan'ın 62-57'lik üstünlüğüyle girildi. Final periyotunda iki takım da hücumda yüksek yüzdeli oynadı. Marko Tomas'ın üst üste basketlerine Krstic ve Katic ile pota  altından cevap veren Sırbistan son 5 dakikaya 77-68 önde girdi. Dış atışlarda da istediği ritmi yakalayan Sırbistan farkı giderek açtı ve maçı 88-71 kazandı.

Mücadelede Sırbistan adına 19 sayı üreten Nenad Krstic ve 18 sayı kaydeden Rasko Katic ile Hırvatistan adına 16 sayıyla oynayan Marko Tomas ön plana çıktı.

Avrupa Ligi yönetimi, hakemlerini test etti

Spor Toto World Cup 11, Avrupa Ligi yönetimi tarafından elit hakemlerinin test turnuvası olarak seçildi.

Bu çerçevede hakemlerinin eğitimi ve performansını görme açısından mücadelenin iki yarısında da farklı hakemler görev yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısını, İsrail Basketbol Federasyonu'ndan Seffi Shemmesh, İtalya Basketbol Federasyonu'ndan Tolga Şahin ile Türk hakem Emin Moğolkoç yönetirken, ikinci yarıda sahaya Türk hakemler Rüştü Nuran ile Recep Ankaralı ve Yunan Elias Koromilas çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Spor Toto World Cup 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement