AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya\'da

Bakan Çavuşoğlu: "Türkiye, Karadeniz evladı, Karadeniz yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 12 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor"

17.03.2014 14:09

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, " Türkiye, Karadeniz evladı, Karadeniz yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 12 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, kontrolsüz gücün güç olmadığını, Alanya için en büyük güçlerden birinin Karadenizli vatandaşlar olduğunu söyledi.

"Türkiye, Karadeniz evladı, Karadeniz yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 12 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Dünya krizlere girerken, ülkeler batarken Türkiye'nin ekonomisi büyüdü. Türkiye'nin borcu eridi. Türkiye artık IMF'ye borç veriyor. Türkiye, dünyada en çok insani yardım yapan ülkeler sıralamasında 4'üncü oldu. Yani dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi ama insani yardımda dünya 4'üncüsü olduk. Dolayısıyla bu kontrollü bir büyümedir. Disiplinli çalışmaların meyveleridir."

"Karadenizlilerin nasıl birilerine ders vereceğini biliyoruz"

Çavuşoğlu, Alanya'nın daha kalkınmış ve hayatın sürdürülebilir olması için ilçeye hizmetler getirdiklerini dile getirerek, Gazipaşa Havalimanını, Alanya, Gazipaşa ve Anamur için yaptıklarını söyledi.

Havalimanında iç hatlarda uçuşların İstanbul ve Ankara'ya başladığını, diğer illere de yapılması için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Trabzon ve Samsun'a da uçuşlar olabileceğini kaydetti.

Alanya'yı üniversiteler kenti yapmaya çalıştıklarını, ilk defa bir ilçeye üniversite kurulduğunu, yapılan sağlık tesisleriyle sağlık turizminin merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bölge ekonomisinin canlı ve 12 ay olması için büyük yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, Karadeniz'in kendi evladına 30 Mart'ta da sahip çıkacağını bildiklerini anlatarak, "Nasıl birilerine ders vereceğini iyi biliyoruz. Karadenizliler de tüm Türkiye'de olduğu gibi 'Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız, onu yedirmeyiz. Bu ülkede söz sahibi olan millettir' diyecek, millet gereken cevabı sandıkta verecektir. Bundan şüphemiz yok" diye konuştu.

Yemeğin ardından dernek başkanı Mehmet Balıkçı, Bakan Çavuşoğlu'na su kabağından yapılan hediyelik eşya hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement